Vişnap

Cennet Hurması Marmelatı.

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Bahçemizde ki hurma ağaçı meyvelerini vermeye başladı verdi verdi ne kadar çok verdi maşaAllah çok çok yedik.Ve de komşularımıza da dağıttık.Afiyet bal şekerler olsun.Şimdiler de tepelerinde 5/6 adet hurma kaldı ahh onlar da en güneş gören yerde olduğundan nasıl güzeller.

Onları da kuşlara bıraktık onların nasipleri onlar yesinler diye.Gerçi onlar hep bizim hurmalarımıza ortaktılar hele kargalar hurma ağacının tepesinden hiç ayrılmadılar:/

Tamam işte öncesi incirlerin meyvesini yedik,hurmalar dı filan derken pazarlar da kestaneler de boy boy arzı endamdalar.Çok severim kestaneyi.İşte bütün bu güzel meyveler,nimetler hepsi birer kış mevsimi habercileri.Daha da bizi ısıtacak güneşi zor görürüz bundan böyle:/

Geçen sene cennet hurması reçeli yapmıştım bu sene de marmelatını deneyim istedim.Az yaptım yeter o kadarı.Ben pek sevmem hatta hiç sevmem cennet elmasını.

Ama bizim hurmalar nasıl güzel öyle lezzetli ki eşim dikmişti neden bu hurmaların tadı farklı dediğim de ziraatten aldığını söyledi aşılıymış vallahi onu bunu bilmem de tadı yemeleri bayağı güzel ben ki sevdim ağzımı dahi sürmezdim,anlayın nasıl güzel.

Yavrum canım öyle çok meyve verdi ki dalları yerlere eğildiy di eşim meyvelerinin ağırlığından yerlere doğru sarkan dallarına alttan destek yaptı kırılmasın dalları diye.
Malzemeleri:
5/6 Adet olgun cennet hurması
Toz şekeri
Yarım limonun suyu
Tarifi:
Olgun hurmaları benim hurmalar çok çok olgundu.Onları ikiye bölüp içlerini kaşıkla ayırdım bir kaseye ölçü olarak koydum ona göre toz şekerini ayarlamak için.Diyelim ki hurma püreniz bir su bardağı ise toz şekeri miktarını da bir su bardağı olarak ayarlayın.

Eğer hurmalarınız yeteri kadar olgun değilse rondodan geçirebilirsiniz.Ya da olgunlaşması için bir kaç gün bekletebilirsiniz.Akşamdan hurmaların  üzerine ölçülü toz şekerini koyup kapağını kapattım ertesi günü ateşe koydum tencereyi.Orta ısılı ateşte arada karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.Kıvam almasına yakın limon suyunu da ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp ateşin altını kapatalım.

Reçellerimizi veya marmelatlarımızı ya çok sıcak ya da iyice çok soğuduktan sonra kuru kavanozlara boşaltalım.
Afiyetler olsun..
Tadı nefis oldu lakin rengini sevmedim sevemedim.Çiğ iken turunçu turunçu aşık olmuştum o güzel canlı rengine.Pişipte marmelat olunca heyy nereye gitti o güzelim turunçu rengin diye bir de söylendim marmelat tenceresinin başında:/
Sevgiler sevgiler aşk ile kalın sağlık hep sizinle olsun.Mutluluklar sizin takipciniz olsun,hiç peşinizi bırakmasın sadık olsun mutluluklarınız.




0 yorum:

Yorum Gönder