Vişnap

Tereyağlı Yumurta Kapama.

0
Merhabalar sevgiler selamlar.
Defalarca yumurta kapama yaptığım halde ne fotoğrafını çektim ne de blogta tarifini yayınladım.Neden neden bilin bakalım?Öyle deli lezzetli oluyor ki hani dur bekleyin de fotoğrafını çekeyim dahi diyemeyecek kadar akıl baştan uçuyor uçuyor.O an da tek odaklandığın nokta hemen sıcak ekmeği alıp yumurta kapamaların başına oturmak.Bu sefer yaptım ve de yok tamam irademe sahip olup fotoğraflayıp bloğa koyacağım diye büyük sabır gösterdim ve de başardım da.
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
3 Tatlı kaşığı dolu dolu tereyağ
Toz kırmızı biber
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz
Tarifi:
Yumurtaları katı olacak kıvamda haşlayalım.Soğuk sudan geçirip soğuyunca kabuklarını soyalım.Uzunlamasına ortadan ikiye bölelim.

Yumurtaları alacak büyüklükte sahana tereyağını alıp eritelim.Toz kırmızı biberi tereyağına serpip karıştıralım yağın her yerine gelsin toz kırmızı biber.

Yumurtaların kesik sarı kısımları alta gelecek şekilde sahana yerleştirelim.Üzerlerine kırmızı pul biber,kekik ve tuz serpelim baharatların ölçüsü sizin damak tadınıza göre ne kadar isterseniz.

3/5 dakika daha kısık ateşte yumurtaları pişirelim.İsterseniz kuru nane,kimyon da serpebilirsiniz.
Soğumadan hemen sıcak sıcak servise sunalım.Afiyetler olsun.
Hani yumurtaları tereyağın için de yüzüyor gibi görüyorsunuz ya inanın o tereyağına ekmeği bana bana yemelerin tadına doyum olmuyor.Ekstradan ben bir de çok sevdiğimden çeri domatesi dilimleyip ilave ettim güzel de oldu.

Geçen bayağı bir oldu belki bir iki ayı geçmiştir yine pişirdiğimde yumurta kapamayı instagramda paylaşmıştım.Bazı arkadaşlarım çok yağlı olur olmuyor mu filan diye endişelerini dile getirmişlerdi.

Onlara da çok yağlı olmuyor bilhassa o tereyağı veriyor muhteşem lezzeti diye söyledim.Yaptılar ve sonuç on numara,beş yıldız.Haa ben bir de böyle tabağa koymadan direk pişirdiğim sahan ile sofraya getirip hemen hiç vakit dahi kaybetmeden yumuluyorum ekmekle banıp banıp tereyağlarına bulayıp bulanıp sıcacık ekmekle ıhmm miss misss:)
Ağzınızın tadı tıpkı bu yumurta kapamanın muhteşem lezzeti gibi olsun.SEVGİLERİMLE.




0 yorum:

Yorum Gönder