Vişnap

Yemişli Kek.

0
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Coştum da dalgalandım ben yeni yeni değil eskiden beri sevdalandım mutfağa ben:/Ne güzel türküdür değil mi?Severim eski şarkıları bazı türküleri.
Ben de bugünler de bir mutfak sevdası var ki aman aman halim duman hallerindeyim.Çık gez dolaş bee vişnap diyorum kendime.Vardır öyle arada kendimle konuşmalarım.Aman şimdi kalk üstünü değiş eşofmanlarını çıkar filan falan işin mi yok boş ver diyorum ve de boşveriyorum:/Ama yarın kesin bir Üsküdar,ya da Kadıköy yapacağız arkadaşla beraber.
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı fındık yağı
1 Çay bardağı ceviz kırığı
1 Çay bardağı fındık kırığı
1 Çay bardağı ince kıyılmış kuru kayısı
1 Çay bardağı ince kıyılmış dut pestili
1 Paket kabartma tozu
2 veya iki buçuk su bardağı un
 (kıvamına göre un ilave edilebilir veya eksiltilir)
boza kıvamında olacak.
Tarifi:
Yumurtaları çırpalım köpük köpük olana kadar.Toz şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim.Karışım pürüzsüz olsun.Yoğurt ve fındık yağını da katıp düşük ayarda çırpalım kek hamurumuzu.Ununu ve kabartma tozunu da eleyerek katalım.Ununu azar azar ilave edelim boza kıvamında olacak kek harcımız.

Minik kestiğimiz kuru kayısı ve dut pestilimizi ve ceviz,fındık kırıklarımızı da una bulayıp süzgeçten geçirip fazla unlarından arındıralım kek harcımıza katalım.Kaşıkla bir iki alt üst edelim.Margarinle yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza boca edelim kek harcımızı.

170 derece ısıtılmış fırında ilk yarım saat fırının kapağını hiç açmadan pişirelim.Piştiğini kürdan ile test edelim.Kuru çıkarsa alalım fırından nihale üzerinde soğutup servis tabağına alalım.Afiyetler olsun. 
Evde kuru incir,kuru kayısı ve de dut pestili duruyor duruyor ilk alındığı günün hevesi ile bir iki yeniyorlar.Sonrası yenmiyorlar bir de yer kaplıyorlar kavanozlar da saklama kaplarında.Karar verdim hepsini tüketeceğim.Onlar sağ ben selamet:/Bir de Görele'nin meşhur bir koz helvaya benzer helvası var ev de yenmedi gitti.Ondan ne yapsam,hangi tarifi uygulasam arayışları içindeyim.

Kocaman bir sürü bir sürü sevgilerimi,selamlarımı yolluyorum.Sevdikleriniz ve sevenleriniz ile sağlıklı,huzurlu,musmutlu günleriniz olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder