Vişnap

Tavuklu Fette

0
Merhabalar..

Bayramınız Kutlu Olsun Sevgili Arkadaşlarım.

Bu bayram benim bayramım arifeden gelen canımın içi Elet'im ile bayramın ilk günü çocukluğumun bayramlık elbisesi güzelliğinde geçti ömrü canı varolsun bir tanemin.

Öğleden sonra tavuklu fette yaptım beraber afiyet ile yedik.
Ve tarif aşağıda.
Malzemeler:
300 Gr nohut
3 Adet "arap ekmeği"lavaş
Fındık yağı
2 Yemek kaşığı tereyağ
Yarım kg tavuk but "ızgaralık derisiz kemiksiz"
300 Gr süzme yoğurt
4/5 Yemek kaşığı tahin
Yarım limonun suyu
4 Diş sarımsak
2 Çay kaşığı kimyon
2 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 Kahve kaşığı tuz
Tarif:
Nohutları geceden soğuk su ile ıslatalım.
Ertesi günü suyunu süzüp üzerini geçecek miktarda su koyup iyice yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşladığımız nohutu suyu ile beraber kenara alıp sıcak tutalım.

Arap ekmeklerini üçgen olacak şekilde orta büyüklükte kesip derin tencereye aldığımız kızgın fındık yağında devamlı alt üst ederek hafif renk değiştirene kadar kızartalım süzerek kenara alalım.

Diğer yanda tereyağını eritip içine kuş başından az küçük doğradığımız tavuk etlerini ilave edip kısık ateşte kavuralım.
İçine 1 çay kaşığı kimyon ve tuz katıp harmanlayarak kenara alalım.

Derin bir kaseye süzme yoğurdu,kalan diğer 1 çay kaşığı kimyonu,rendelediğimiz sarımsakları,tahini ve limon suyunu ilave edip çırpıcı ile tahinli sos incelene kadar çırpalım.
İçine bir yandan da kenara ayırdığımız nohut suyunu azar azar ilave edelim.
Tahinli yoğurtlu sosumuz istediğimiz incelikte kıvama gelince kenara alalım.

Servis tabağının altına kızarttığımız arap ekmeklerini bolca yayarak koyalım.
Üzerine bolca ılık nohutları sererek yayalım.
Kavurduğumuz kuşbaşı tavuk etlerini de nohutların üzerine ilave edelim.

Hepsinin üzerine çırpıp hazırladığımız tahinli yoğurtlu sosumuzu bolca döküp her tarafına yaydıralım.
Bir ufak sos tenceresinde fındık yağında kızdırdığımız toz kırmızı biberli yağımızı yoğurtlu sosun üzerine döküp hemen servis yapalım.AFİYETLE..
Suriye mutfağına ait bu nefis lezzetli fette salatasını her zaman yiyeceğimiz zaman hazırlayıp servis edelim.
Önceden yapıp bekletirsek lavaşlar da yumuşama oluyor.SEVGİLERİMLE..








0 yorum:

Yorum Gönder