Vişnap

Kuş Üzümlü Susamlı Havuç Sote.

0
Merhabalar..
Yemek blogerliğin en zor tarafı ne biliyor musunuz?
Bilenler biliyor bilmeyenlere yazayım hemen.

Öyle yemekleri yapmak pişirmek görselleri fotoğraf için hazırlamak değil.
Onlar kolay zor olan yanı fotoğraf çekimleri ve çekilen fotoğrafların uygun güzel uyumlu olanlarını seçmek ve bloğa yerleştirmek.

İşte işin bu kısmında bazen pes ediyor vazgeçesim geliyor yemek blogerliğinden.

Üstüne üst siz bu kadar uğraşıp emek verirken birileri ki onlar malum "EMEK HIRSIZLARI" gelip bloğunuzdan size ait emek verip hazırlayıp yayına verdiğiniz fotoğraflarınızı arsızca çalıp kendi bloglarında sitelerinde kendi fotoğrafları gibi yayınlayıp kullanıyorlar.
Ve bizlerin yapacağı hiç bir şey yok maalesef.
Biri ile baş etsen diğerleri karşına mantar gibi çıkıyor.

Bunlar sosyal medyanın asalak geçinen içlerin de bir nebze ALLAH korkusu olmayan parazitleri.
Ve o parazitlerin en büyüğü "ONEDİO"sitesi denilen emek hırsızı..!
Yüce Rabb'im onları her iki cihanda layık olduklarını yaşatsın.
Hakkım her iki cihanda sonuna son damlasına kadar haram zıkkım olsun.

Ve bugünün nefis tarifi aşağıda.
Malzemeler:
Yarım kg havuç
1 Yemek kaşığı fındık yağ
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
2 Yemek kaşığı susam
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı bal
3 Diş sarımsak
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Kahve kaşığı tuz
Tarif:
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım.
Sebze spagetti doğrayıcı ile uzun uzun spagetti şeklinde havuçları doğrayalım.

Kuşaneye bir yemek kaşığı fındık yağı alıp kısık ateşte havuçlar yarı diri kıvamdan az daha pişecek şekilde sotelemeye başlayalım.

Yarı aşamada kuş üzümlerini ve susamları,balı,tuz,ezilmiş sarımsaklar ve karabiberini katalım.

Gerekirse yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edip kuşanenin kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte pişirmeye devam edelim.

İnmesine yakın yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ilave edelim.

Havuçlar yumuşadığında ateşin altını kapatalım.

Tenceresinde soğutup dinlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine isteğe göre ince kıyılmış dereotu serpip servise sunalım.AFİYETLE..
SEVGİLERİMLE..