Vişnap

Patlıcanlı İç Pilav...

0
Merhabalar..
Neden yazılarım tariflerim bir sürü birikiyor anlamıyorum.!!
Bloğumda yazılacak yapılacak bir yığın işler var,bunlar hangi ara birikti.?
Gün 24 saat ve  bana yetmez oldu bugünler de..!

Fotoğraflarını çekip sayfa açıp yüklemişim bazılarını bakıyorum tariflerini yazamamışım.
Malzeme listesini yazmış ve sadece kısa notlar almışım yapılışı ile ilgili tamamı ise yok.
Zaten çoğu tariflerin yapılışı hep aklımızda ezberimizde arada malzemeler de ufak tefek değişiklikler oluyor kimi zaman.

Bunları böylesi bloğumda ki eksikleri tamamlamam lazım da ahh zaman yetersizliğim..!

Patlıcanlı pilavı ise geçenler de yapmıştım bu tarifin fotoğraflarını dahi sayfaya yüklememişim.
Sadece sayfa açmış başlık yazmış ve tek bir kare fotoğrafını yerleştirmiş bırakmışım öylece..!
Buradan başlayım bu gece bir kaç saatimi bloğuma ayırayım artık yoksa ne neydi hangisi hangisinin demelere başlarım kısa kısa notlar al al nereye kadar.?
Malzemeler:
2 Adet orta boy kemer patlıcan
1 Su bardağı jasmin pirinç "300 gr"
2 Su bardağı et suyu
2 Adet orta boy kuru soğan
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Çay kaşığı toz tarçın
1 Tatlı kaşığı yeni bahar
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Kahve kaşığı tuz
Çeyrek demet dereotu
Tarif:
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını yol yol soyup minik tavla zarı boyunda ince olarak doğrayalım.
Süzgeçe alıp üzerlerine bir iki tatlı kaşığı tuz serpip yarım saat kadar beklemeye alalım.

Süre sonunda patlıcanları bol suyla bir kaç kere yıkayıp süzdürelim ve kurulayalım.Tavaya bol fındık yağını koyup kızdıralım.
İçine patlıcanları atıp yarı pembe olacak kıvamda kızartalım.Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alalım.


Pirinçleri de yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcağa yakın ılık su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip yarım saat kadar dinlenmeye alalım.

Kuş üzümlerini yıkayıp sıcak su içinde beklemeye alalım.

Bu arada kuru soğanları minik küpler halinde yemeklik doğrayalım.
Pilav tenceresine tereyağı alıp eritelim.
İçine kuru soğanları ve dolmalık fıstıkları atıp soğanlar karamelize olana kadar soteleyelim.
Üzerine 2 su bardağı et suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.

Pirinçi yıkayıp süzdürelim ve kaynayan et suyuna ilave edelim.Baharatlarını,tuzu ve toz şekerini ilave edip bir tur karıştıralım.
Bir taşım kaynayana kadar harlı ateşte tutalım sonrası ateşi kahve ocağı kısmına alıp en kısığa getirelim.

İç pilavın üzeri göz göz olmaya başlarken üzerine kızarttığımız patlıcanları ilave edelim.
Bir tur alt üst edip karıştıralım.
Pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edelim.

Süre sonunda ateşin altını kapatıp ince kıydığımız dereotlarını ilave edip harmanlayalım ve 15 dakika kadar demlenmesini sağlayalım.

Ayran vs eşliğinde servise sunalım..AFİYETLE..
Not:
Genellikle pirinç pilavında su ölçüm bire bir buçuktur lakin jasmin pirinç biraz fazla su kaldırdığından bir ölçüye 2 ölçü su ilave ediyorum.
SEVGİLERİMLE...