Vişnap

Badem Ezmeli Bisküvi.

0
Merhabalar..
Kurabiyeler,bisküviler bu sıralar benim en rağbet ettiğim onlarla uğraşmak öyle keyifli ki hamuru yoğur istediğin şekli ver.
Bir kaprisli kek gibi seni ne üzer ne de yüzünü kara çıkartır.!
Kek ooof kek demek biraz hatta çokca kapris demek bana göre:)

Kek her zaman beni streslere salıyor ahh oldu mu kabardı mı hah kabardı ama sönmez inşaAllah maşaAllah diye diye streslerde oluyorsun işte..!
Bu stress kurabiyeler de,bisküviler de asla olmuyor sonuç belli yeter ki ölçülere sadık kal bir de onları sıcak fırına at yayılmasınlar.

Badem ezmeleri vardı yarısı yendi yarısı kaldı robottan geçirip ezdim  onları ve hemen bir yumurta sarısı bir iki bardak un vs ve yarım saat içinde hazırdı bisküviler.
Ve tarif aşağıda..
Malzemeler:
125 Gr tereyağ
2 Yemek kaşığı pudra şekeri "silme"
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Adet yumurta "sarısı içine akı dışına
1 Yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı badem ezmesi
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un "2-2,5 su bardağı"
Üzeri için file badem
Tarif:
Hamur yoğurma kabına yumuşak tereyağını alalım.
Üzerine yumurta sarısını,sirkeyi,pudra şekerini,nişastayı ve kabartma tozunu ilave edip kontrollü olarak ve eleyerek ununu ilave edelim.
Bir yandan yoğuralım.
Hamurun kıvamı yumuşak hafif ele yapışan yumuşaklıkta olacak.
Buna göre un ilavesi yapalım veya bırakalım un ilave etmeyi.

Kıvama gelen bisküvi hamuruna badem ezmesini ilave edip yoğurarak yedirelim.

Yoğurduğumuz bisküvi hamurunun üzerini örtüp yarım saat civarı dinlendirelim.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli vererek üzerlerine hafifçe bastıralım "bisküvi inceliğinde olması için"
Yok kurabiye formatında olsun derseniz yuvarlayıp üzerlerine hiç bastırmadan şekil verelim.
Bisküvileri önce yumurta akına batırıp ardından diğer tabakta ki file bademlere batırıp tepsiye aralarında boşluk bırakarak sıralayalım.

Fırın ısısını 160/165 dereceye getirip ön ısıtma yapalım ve sıcak fırına atalım bisküvileri.

Yaklaşık 10/15 dakika civarı üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Kendi tepsisinde soğutup çay kahve eşliğinde servise sunalım.
AFİYETLE..
SEVGİLERİMLE..