Vişnap

Havuçlu Kereviz Salatası

0
Merhabalar..
Yine yeniden çok sevdiğim Görele'deyim bir süredir.
Geldik dönüşümüz yaklaştı ben yine hüzün içindeyim İstanbul'a döneceğim için..!
Çok seviyorum Görele'yi ve civar köylerini sanırım sonsuza kadar kalırım burada da ahh işte İstanbul'da yaşama mecburiyeti..!
El mecbur katlanıyoruz İstanbul'un bitmek bilmez kaprislerine.
Bir nebze sevsem İstanbul'u inan ki gönlüm lokma gam çekmeyecek..!

Gelmezden önce burada balık balık ve de arada bir de pide yiyeceğim demiştim aynen devam balık yemeye..

Dün manavda yaprakları bol,eli yüzü düzgün kerevizleri gördüm dayanamadım hemen aldım.Zira aklımda soteleyerek salatasını yapmak vardı.
Balık mı? balık yine vardı sofrada:)


Tarif sevgili Nilay'ın sitesinden kendisine çok teşekkür ederim lezzetli ve güzel "havuçlu kereviz salatası" tarifi için.. mutfaksirlari 
Malzemeler:
2 Adet kereviz "500 gr "
3 Adet orta boy havuç "200-250 gr "
1 Çay bardağı sızma zeytinyağ
4-5 Diş sarımsak
1 Su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
2-3 Yemek kaşığı mayonez
2 Yemek kaşığı ince kıyım kereviz yaprağı
2 Tatlı kaşığı vegeta
Yarım su bardağı fındık kırığı
1 Yemek kaşığı sızma zeytinyağ "üzeri için"
Tarif:
Tavaya sızma zeytinyağının yarısını alalım.Kerevizlerin kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
Kararmaması için zeytinyağının olduğu tavaya hemen alıp orta ısılı ateşte arada alt üst edip karıştırarak yarı diri kıvamda kalacak şekilde soteleyelim.
Sotelenen kerevizleri derin kaseye alalım.

Zeytin yağının kalan diğer yarısını da aynı tavaya alıp rendenin iri tarafı ile rendelediğimiz havuçları atıp yarı diri kalacak kıvamda arada alt üst edip karıştırarak soteleyelim.
Kerevizlerin olduğu kaseye alıp alt üst edip karıştıralım.

Bir başka derin kasede yoğurt,rendelediğimiz sarımsakları,mayonez,iri kıyılmış fındık veya ceviz kırığı,ince kıyım kereviz yapraklarını ve vegetayı karıştırıp homojen karışım elde edelim.

Sotelenmiş kereviz ve havuçlar soğuduğunda hazırlamış olduğumuz yoğurtlu sosa katıp alt üst ederek karıştıralım.
Salatamız bir iki saat dinlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine isteğe göre bir yemek kaşığı daha sızma zeytinyağ gezdirip fındık veya ceviz kırığı serpip servise sunalım.Afiyetle...
Kerevizin çiğden salatasını devamlı yaparım ve çok severiz.
Sotelenmiş halini de çok sevdik daha önce yapmadıysanız kesinlikle tavsiye ederim.SEVGİLERİMLE...










0 yorum:

Yorum Gönder