Vişnap

Et Sote

0
Merhabalar..
Bugün bütün günüm full iş güçle geçti,bir an dahi boş vaktim olmadan hiç mola vermeden çay dahi içmeden geçti gün,yorgunluk ise diz boyu.
Bu tatlı telaşlarım yolculuk öncesinin güzel koşturmaları.Yarın artık yolda giderken dinlenirim:)

Birazdan çay demleyip akşam yemeği yerine kahvaltı yapmayı düşünüyorum.Önce bugün yaptığım nefis et sote tarifini yazayım bu esnada çay da demini alır.
Malzemeler:
600 Gr dana kuş başı et
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağ
1 Adet orta boy kuru soğan
3/4 Adet yeşil biber
1 Adet orta boy domates
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı sıcak su
İsteğe göre kekik,karabiber
Tarif:
Tencereye tereyağ ve fındık yağını alıp eritelim.Yağlar kızınca dana etlerini atalım ve yüksek ateşte arada karıştırarak mühürleyelim.Bir kaç dakika yüksek ateşte kavuralım.

Daha sonra ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapatalım.Etler saldığı suyu çekip hafif yumuşayana kadar ateşte tutalım.

Yemeklik doğradığımız kuru soğanları ve ince doğradığımız biberleri ilave edip soğanlar pembeleşene kadar pişmeye bırakalım.Kırmızı pul biberini ilave edip karıştıralım.

Bir su bardağı sıcak suyunu verelim kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Eğer et sotenin biraz daha sulu olmasını tercih edersek az biraz daha sıcak su ilave edelim.Ekmek banması gerçekten çok güzel oluyor bu tür yemeklerde ve ben de hafif sulu tercih ediyorum.

Ateşin altını kapatmaya yakın yemeklik doğradığımız domatesi ve tuzunu ilave edelim.Domatesler yumuşadığında ve etler de iyice yumuşayıp piştiğinde ateşin altını kapatalım.

Sıcak olarak yanında pilav eşliğinde servise sunalım.Bugün pilav olarak sebzeli bulgur pilavını tercih ettim.Yapacak olanlara afiyetler olsun..
Tekrardan görüşmek üzere hoşça kalın SEVGİLERİMLE..





0 yorum:

Yorum Gönder