Vişnap

Edirne Yaprak Ciğeri

0
Merhabalar.
Bugün yaptığım Edirne Yaprak Ciğerin malzemesi az tarifi kısacık.

Başlangıç yazım umarım uzun olmaz.Az ve öz yazarım diye geçtim pc'in başına artık ne kadar yazarım ne kadar söylenir de rahatlarım bilmiyorum.

Bugünler de nette gezindikçe çoğu sitelerde bloglar da habire bana ait fotoğraflarımın çalınıp kullanıldığını görünce nasıl çok üzülüyorum tarifi imkansız.Sanki elimden evimden çocuğumu çalmışlar gibi öfkeye isyana kapılıyorum.

Bloğum benim ve sizlerin blogları hepimizin çocuğudur.
Ben böyle görüyorum.

Saygısız "EMEK HIRSIZLARI" sizler elinizi,kararmış ruhlarınızı,nasırlaşmış kalplerinizi,kötü emellerinizi lütfen bloğumdan uzak tutun.Sizler siz "EMEK HIRSIZLARI" gelip benim pişirip emek verdiğim tarifimin fotoğrafını 2 saniyede kopyala al bloğuna yapıştır kendin çekmiş gibi fotoğrafımı yayınla utanmaz arlanmaz Allah'tan korkmaz kul hakkından çekinmez izansızlarsınız.

Bloglarımıza hepimiz iyi kötü elimizden geldiğince emek veriyoruz.
Hatta bazı günler günün büyük çoğunluğu mutfakta,bilgisayar başında ve fotoğraf çekimlerin de geçiyor.Yeri geliyor sandalye tepelerine dahi çıkıp fotoğraf çekeceğiz diye kendimizi paralıyoruz;neden çünkü kaliteli fotoğraf çekimi kaliteli yazı için.Tarifimi yazdıktan sonra kaç kere baştan sona dönüp dönüp okuyorum aman imlâ harf hatası olmasın diye.

Hani Türk Milleti çalışkandır,dürüsttür,doğrudur,saygılıdır.İşte ben bu nokta da çok çelişkiye düşüyor ve güzel ülkemden dahi buz gibi soğuyorum kendini bilmezler yüzünden:( Demek istiyorum ki bunu yazarken dahi ben kendi adıma çok hicap duyuyorum 

Hani Müslüman ülkeyiz hani hepimizin için de bir Allah korkusu vardır.! Bu söylemler kimler için hepimiz için değil mi?

Başkasına ait olan habersiz alınmaz dendi bize hep.Ve çok şükür bizler böyleyiz de bunları ihlal edip Allah korkusu bilmeyen bir avuç kendini bilmezler yüzünden neden ben bunları yazmak zorunda kalıyorum.Neden bu emek hırsızları kul hakkından korkmazlar neden cennet cehennem olayını hiçe sayarlar işte benim aklım bunu almıyor.
Bununla yetiştirildik bu nasihatlar ile büyüdük bizler.

Ben artık bugünler de iyice şüpheye düşer oldum.............!! Burada susayım susmam gerek çünkü yazmaya devam edersem yazımın gidişatı iyiye gitmeyecek biliyorum ve daha kötü sözler çıksın ağzımdan istemiyorum bir kaç kendini bilmez için.! 

Ve son olarak diyeceğim şudur ki sizin gibi "EMEK HIRSIZLARINA" en ufak hakkım dahi haram zıkkım olsun ve her iki cihanda bu yaptığınızın cezasını fazlasıyla yaşayın sizlere yaşatsın yüce Rabb'im en kısa zamanda.
&
Dünya adaletsiz çocuk.!
Dünya zorba.
Elbet eşitleneceğiz o gün kıyamda.
Bu kekeme,toz ve duman sözlerimi iyi belle.!
Nazım Hikmet
&

"Edirne Yaprak Ciğer"

Malzemeleri:
500 Gr kuzu ciğeri veya "dana"
Bol sıvı yağ
Un
Top kekik,acı kırmızı pul biber,tuz
Tarifi:
Sakatatcıya Edirne yaprak ciğeri yapacağınızı belirtin ve ciğeri yaprak yaprak ince kesmesini rica edin.

Derin tavaya bol sıvı yağ "ciğerler kızarırken her yanı yağın içinde kalıp içinde yüzecek" koyup iyice kızdırın.Tepsiye unu koyun ve her bir yaprak ciğeri tek tek önlü arkalı una bulayıp tel süzgece alın fazla unlarını silkeleyin.Kızan yağa porsiyonluk olarak ciğerleri tek tek atıp delikli kevgirle bir iki karıştırıp en fazla bir kaç dakika kızgın yağda tutup hemen tabağa alın.

Diğer ciğerleri de bitene kadar aynı şekil de bol kızgın yağda peyderpey kızartın.Asla tavaya fazla ciğer koyup yağın soğumasına izin vermeyin.

Ciğerleri kızarttıktan sonra aynı yağın için de isteğe göre ki bence kızartmayın ya da normal biber kızartın.Ben chili biber kızarttım acısından zor çok zor yedim,yemeseydin demeyin yemesem aklım kalacaktı.Yedim ağzım dilim yanmak az kalır kavruldu kavruldum:)

Servis tabağına aldığımız ciğerlerin üzerine tuz ve baharatlarını serpip ister sıcak ya da soğuk meze olarak ikram edelim.
Rabb'imin karşınıza dürüst düzgün insanlar çıkartması dileğimle sevgiler sevgiler.












0 yorum:

Yorum Gönder