Vişnap

Palamutlu Milföy Böreği

0
Merhabalar.
Görele'den sevgiler selamlar,günlerim sessiz sakin ve de huzur dolu geçiyor,geçmek zorunda zira ben stresleri İstanbul'da bıraktım.

Burada havalar buz soğuk çok sevdiğim köye dahi bir kere çıktım oralar yüksek rakımlı olduğundan görmeyi çok çok istediğim kar yağışına rastladım.Bayağı yağdı etraf bembeyaz örtüye büründüğün de manzara görülesi muhteşemdi.Ellerim üşüye üşüye bir kaç kare fotoğrafta çektim.


Bu arada netten ve sosyal medya hesaplarımdan mümkün olduğunca kendimi uzak tutup soyutladım.

Yanımda getirdiğim kitaplarımı okuyor çok sevdiğim bulmacalarımı çözüyorum.Bir de çok çok yazdım yazdım bütün içimde biriktirdiklerimi döktüm olancasını teslim ettim klavyenin tuşlarına her bir kıymetli harflerimi.

Ve tabii bu arada yemek bloğumu da ihmal etmek olmazdı.Ben nerede tariflerim orada olduğundan bir kaç tarif denedim burada ki mutfağımda.Bunlardan biri de aşağıda ki palamut balıklı börekti.

Daha öncesi de yapmıştım balıklı börek o hamsili hazır yufkadan bu ise palamutlu ve milföylü.Sonuçta her ikisi de harika balık sevenler için.
Malzemeleri:
10 Yaprak milföy 
6/7 Dilim palamut "büyük boy"
Kızartmak için sıvı veya fındık yağı
3/4 Adet yeşil biber
1 Adet küçük kırmızı kapya biber
1 Adet orta boy domates
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Yumurta sarısı ve çörek otu
Tarifi:
Palamut balığımızı balıkçıdan alırken "ne kadar büyük olursa yağlı olacaktır ve bu da lezzetine yansıyacaktır" buna dikkat edelim lütfen.

Ve rica edelim bizim için palamut balığını bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesip hazırlasınlar.Eve geldiğimizde balık dilimlerini iyice bir kaç su yıkayalım ve arada suyunu değiştirerek su da bekletelim kanı yok olana değin yarım saat kadar.

Süzülen balık dilimlerinden 6/7 dilimini tuzlayıp unlayalım.Tavaya sıvı yağ veya fındık yağını bol olarak koyup kızdıralım.Balık dilimlerini önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerine alalım.Ilınması için kenarda bekletelim.

Bu arada kuşaneye tereyağını alıp eritelim.Biberleri yıkayıp ince dilimleyip kuşaneye atalım ve soteleyelim.Domatesi yıkayıp tavla zarı boyunda doğrayıp ilave edelim.Suyunu çekene kadar soteleyelim.

Ilınan balık dilimlerini kılçıklarından temizleyip tavla zarı boyutuna getirelim.Biberli domatesli malzemeye katalım.Baharatlarını ve tuzunu ilave edelim beş dakika daha soteleyip ateşin altını kapatalım.

Milföy hamurlarını çözülmesi için dışarı alıp oda ısısında çözülmesini bekleyelim.Her bir milföy hamurunu ortadan ikiye keselim.
Balıklı harcımızdan bir yemek kaşığı kadar kenara koyup diğer boş kenar ile üzerlerini kapatıp minik kare börekler elde edelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol çörek otu serpelim.200 derece ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atıp alt üst konumda nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Börekleri sıcak veya ılık olarak çay,cola,meyve suyu eşliğinde servise sunalım.
Diğer kalan balık dilimlerini de isteğe göre pilaki yapabiliriz veya ertesi gün kızartıp salata eşliğinde servise sunabiliriz.
SEVGİLERİMLE.




































0 yorum:

Yorum Gönder