Vişnap

Muzlu Mısır Unlu Kek

0
Görele'den sevgiler selamlar.
Burada havalar buz soğuk bu sabah çok erken saatlerde uyandım camdan dışarı baktım ki kar yağıyor ve ince inceydi yağan kar tutmuştu evlerin damları bembeyazdı.Belki daha çok yağar yollar diz boyu kar olur dedim ama olmadı öğlen saatlerinde çıkan parlak güneş biraz havayı yumuşatır desem de vallahi güneşin ayazıydı yine de yüzüme yüzüme buz gibi vuran.

Kek kalıbını burada yeni aldım ve ilk aşağıda ki keki yaptım kek pişti çıkardım fırından ahhh olamaz komple her tarafı yapışmış.
Mümkünü yok keki kalıptan ayırmanın.Islak bez koydum altına beklettim yok yok olmuyor.Kenarlarından tahta şiş çubuklarla ayrıştırdım yok yine olmuyor.Kalıbın tabanına mısır unu serptim sanırım o yapışmasına etken oldu.
Ve benim birden sinirim zıpladı bu ne yahu sana bu kadar dikkat göstermeye ne mecburiyetim var kalırsan kal orada sonuçta parça pinçikte olsan seni alıp yiyeceğiz.Akıllı ol da düzgün çık şu kalıptan diye kalıpla ve kekle kavgaya tutuştum.

Bu arada kek fırında pişerken o esna da mutfakta balık pişirme hazırlıkları içindeydim.Dalmışım yemek işine daha öncesi çıkartmam gereken kekim fırında biraz fazla kalıp pişti.Yani bu da öyle bir maceralı kek oldu.:)
Malzemeleri:
2 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker "200 gr"
2 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
2 Kahve fincanı mısır unu
Aldığı kadar beyaz un
1 Paket kabartma tozu
1 Adet muz
Tarifi:
Kek malzemelerinin hepsi oda ısısında olacak.Kek kalıbını yumuşak margarinle yağladım.Üzerine mısır unu eleyip her tarafını mısır unladım."Siz beyaz un serpin derim"Fazla unları kalıbı ters yüz ederek silkeledim.

Yumurtaları karıştırma kabına kırıp çırptım.Üzerine pudra şekeri ve toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam ettim.

Sütü ve sıvı yağını katıp çırpmaya devam edelim.Mısır ununu eleyerek katalım.Beyaz ununu kontrollü olarak ve eleyerek ilave edelim.Kabartma tozunu eleyip katalım.Hepsini çırpıp karıştıralım.Kek harcının kıvamı koyu boza akışkanlığında olacak.

Yağlayıp mısır unladığım kek kalıbının tabanına muzu dilimleyip sıralayıp yerleştirdim.
Üzerine çırptığım kek harcını döktüm,tezgaha bir iki defa vurup hava kabarcıklarının çıkmasını temin ettim.

160 derece ısıya ayarladığımız soğuk fırına atalım.İlk 25/30 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayalım.Kabarmaya başladığında gerekirse fırın ısısını 170 dereceye çıkaralım.
Batırdığımız kürdan temiz çıktığında dışarı alıp nihale üzerin de ilk sıcağının çıkmasını bekleyip daha sonrası servise sunalım.
SEVGİLERİMLE.








0 yorum:

Yorum Gönder