Vişnap

Kara Lahanalı Börek - Pancarlı

0

Merhabalar..
Bayağı bir ara verdim pc açmayalı son dönerli açık böreğimden bu yana bana göre uzun zaman olmuş.

Özlemişim mutfağımı,pişirip fotoğraflar çekip tarifleri soğuk çayım eşliğinde yazıp arşive atmayı.

"Neden soğuk çay dediğinizi duyar gibiyim.😄 O kadar çok kaptırıyorum ki kendimi blogta yazmaya unutuyorum işte her defasında yanı başımda yudum yudum içilmeyi bekleyen çayımı"😄

Arşivde ki tariflerimi tekrardan okuyup gözden geçirmeleri her bir şeyleri özlemişim.Sevdiğim takip ettiğim arkadaşlarımın yemek bloglarını ilgimi çeken şiir edebiyat,kişisel blogları okumaları çok çok özlemişim.Ben kısaca pc imi çok özlemişim.


Bunlar hep bu akıllı telefonlar yüzünden tembellik geldi üzerime.Telefon demişken eskidi telefonum değiştireceğim bugün yarın da ah hangi model olsun kararsızım.!

Kendi bloğumda çalışmaları yazmaları bitirince hemen diğer kıymetli bloglara ziyaret var aklımda şu an.Hazır bu gece bol bol zamanım varken değerlendirmem lazım.
Malzemeleri:
1 Bağ kara lahana "pancar"
2 Yemek kaşığı fındıkyağ
1 Yemek kaşığı tereyağ
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet yeşil biber
1 Adet ufak kırmızı kapya biber
Yarım su bardağı tulum veya kaşar peynir rendesi
3/4 Sap taze soğanın yeşil kısımları
1 Kahve kaşığı kara biber
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Adet yufka
1 Ufak su bardağı süt "200 ml"
1 Ufak su bardağı sıvıyağ "200 ml"
1 Yemek kaşığı un
1 Adet yumurta "sarısı üzerine"
Susam
Tarifi:
Kara lahanaların yaprak kısımlarını ayırıp ince olarak kıyalım ve bol su ile bir kaç defa yıkayıp süzgece alıp süzülmesini sağlayalım.
Kuşaneye fındık yağı ve tereyağını alıp eritelim içine yemeklik ince doğradığımız kuru soğanları ve ince kestiğimiz biberleri katıp soğanlar karamelize olana kadar kavuralım.

Süzgeçte ki kara lahanaları ilave edip saldığı suyu çekene kadar kısık ateşte  sotelemeye devam edelim.Baharatlarını,tuzunu ve incecik kıydığımız taze soğanın yeşil kısımlarını katıp harmanlayalım.

Kara lahana biraz geç piştiği için pişmediyse şayet gerekirse ölçülü olarak az az çektikçe sıcak su ilave edelim.Ateşin altını kapatıp ılınması için kenara alalım.Ilındığında içine tulum veya kaşar peynir rendesini ilave edip harmanlayalım.

Yufkanın ara sos malzemelerini kaseye alıp çırpalım.Yufkanın tekini tezgaha alalım tam daire şeklinde açıp yayalım.Sos malzemesi ile her yanını fırça yardımı ile soslayalım ikiye katlayıp yarım daire şekline getirelim.Geniş kısmına kara lahanalı iç malzemesini boyunca koyup yukarı doğru fazla sıkmadan rulo yaparak katlayalım.3/4 parmak enliğinde keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim börekleri.Kalan diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp fırın tepsisine dizelim börekleri.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol susam serperek 190 derece ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atalım.Alt üst konumda nar gibi olana dek kızartalım.Ve çay eşliğinde servise sunalım.
Sevgiler Sevgiler ve de Sevgilerimle. ❤















0 yorum:

Yorum Gönder