Vişnap

Sucuklu Domates Çorbası

0
Merhabalar.
Bu sıralar oldukça fazla sıkıntılarım var.Gerek bloğumda gerek diğer sosyal medya hesaplarımın bazıları ile "hele bam teli dedikleri bir sıkıntım var ki o bana kalsın" sorunlar sorunlar yaşıyorum.Düzeltmeye çalıştıkça işler daha da karıştı ve ben olduğu gibi bıraktım iyice içinden çıkılmaz bir hal almasın istediğimden.!

Sosyal medya hesaplarım ve bloğum için en sağlıklısı tanıdığım çok güvendiğim birinden yardım almak tek olasılık bu şimdilik.Olsun sorunlar bunlar olsun Rabb'im bir kapıyı kapar diğer bir kapıyı elbet açar deyip bugün yaptığım domates çorbasının tarifini yazıp internetten çıkacağım zira çok baş ağrısı çekiyorum bugün dün umarım yarın olmaz bu baş ağrılarım.
Malzemeleri:
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağı
3 Yemek kaşığı un
4/5 Adet orta boy olgun domates
100/150 Gr dilimlenmiş sucuk
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 Kahve kaşığı tuz 
Yeterince varsa soğuk et suyu yoksa sade su
Tarifi:
Sos tenceresine yağların yarısını alıp kızdıralım.İçine rendelediğimiz veya rondodan geçirdiğimiz domatesleri ilave edip kavuralım.Domatesler pişip hafif suyunu çekince ateşin altını kapatalım.

Çorbayı yapacağımız tencereye diğer kalan yağları ilave edip eritip kızdıralım.İçine 3 yemek kaşığı unu katıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım.Üzerine kavurduğumuz domates sosunu katalım.Bir iki çevirip berabere kavuralım.Soğuk et suyunu verip dibine sarmaması için arada çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.Tuzunu katalım.

Çorbamız özleşip pişince altını kapatalım.Servis yapacağımız zaman sahanda dilimli sucukları hafifçe alt üst edip pişirelim.Kaseye aldığımız sıcacık domates çorbasının üzerine 3/4 dilim sucuk ilave edip bir tutam da sucukların üzerine kaşar peynir rendesi serpip servise sunalım.

Benim tercihim bir tutam karabiber de bayağı çok yakışıyor.
Sorunsuz güzel sağlık dolu geçsin günleriniz,sevgilerimle..














0 yorum:

Yorum Gönder