Vişnap

Ballı Cevizli Pancake

0
Merhabalar.
Hayatı yaşama tarzınızı siz seçer siz tercih edersiniz.Ya şarlak kalabalıklar arasında her kafadan çıkan uyumsuz parazit seslerle beyninizi yorar yıpratırsınız.Ya da "azınlığın" tercihi yalnızlığın huzurlu loşluğunda ruhunuzu besler dinlendirir şifa bulursunuz bu yaşam denen eğreltide.!
Loş yalnızlıkta aşırıya kaçmama bilincini hiç bir zaman göz ardı etmeden arada inzivaya çekilmek gerek sağlıklı ruh hatırına.

Çünkü biliriz ki sevmesekte yaşantımızda gürültücü zehirli sesler de gereklidir panzehirin kıymetini bilmek adına.

Şu kalabalık dünyada kendi meramımızı anlatmak istesekte başlangıç yaptığımız iki kelime ile cümle kurmamıza izin dahi verilmez karşımızda bizi anlamayan kişilerce.!
&
Tarifim aşağıda.
Malzemeleri:
2 Adet yumurta
4 Yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Su bardağı süt
Çay kaşığı uçu ile tuz
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un
Tarifi:
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şekerini ilave ederek çırpalım.Süt ve fındık yağını ilave ederek çırpmaya devam edelim.Bir fiske tuzu,eleyerek unu ve kabartma tozunu katıp çırpalım.Kıvamı koyu boza akışkanlığında olacak.

Pankek tavasını ocağa alıp kızdıralım "veya herhangi düz bir teflon tavayı" fırça ile çok hafif yağlayıp fazla yağını kağıt havlu ile silip alalım.

Kepçe ile tavaya ince olacak miktar dökelim.Orta ateşte üzeri göz göz olunca spatula ile alt üst edip diğer yüzünü pişirelim.
Servis tabağına alalım üzerine iri kıyılmış ceviz içi serpip bal döküp servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun..
Sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder