Vişnap

Sebzeli Fener Yahni

0
Merhabalar.
Fener balığı ile fırında patates püre kaplamalı bir nevi pay yapacaktım.Bilmem neden aniden o tariften vazgeçip yahnisin de karar kıldım.Belki ilerleyen günlerde fırında dediğim balıklı payı hamsi fileto ile yaparım bol kaşar peynirli.

Sebzeli fener yahniye karar vermem bir an sanırım nefis suyuna sıcak ekmek banmayı istedim ve iyi ki yahni yapmışım harika oldu.

Ben balık ve tavukta sarımsak tadını sevmediğimden ilave etmedim sizler isteğinize göre 1/2 diş sarımsakta katabilirsiniz çok yakıştığını söyleseler de sevmeyince sevilmiyor işte.
Malzemeleri:
500 Gr fener balığı iri kuş başı
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Adet küçük kuru soğan
1 Ufak domates
1 Küçük su bardağı dolusu küp doğranmış karışık biber "kırmızı kapya,yeşil çarliston,yeşil sivri biber
4/5 Adet kültür mantarı
1 Çay bardağı haşlanmış bezelye
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı garam masala
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay bardağı kaşar peynir rendesi
Tarifi:
Kuru soğanı ve biberleri iri yemeklik doğrayalım.Kuşaneye tereyağını alıp kızdıralım içine soğan ve biberleri katıp soğanlar karamelize olana kadar kavuralım.

Mantarları yıkayıp kurulayıp dış kabuklarını soyup ince dilimleyip ilave edip kavurmaya devam edelim.Haşlanmış bezelyeleri ilave edelim.Bir iki karıştırıp beş dakika daha soteleyelim.

Baharatlarını ve tuzunu ilave edelim.Kuş başı fener balığını ilave edelim arada balıkları zedelemeden alt üst ederek karıştıralım.Hafif üzerini geçecek kadar sıcak suyunu varsa "balık suyu" katalım.

Bu aşamada domatesi mini küpler halinde doğrayıp ilave edelim.Domateslerle de beraber bir 10/12 dakika daha pişirip ateşin altını kapatalım.
Sıcak olarak tabaklara alıp üzerlerine kaşar peynir rendesi serpip salata eşliğinde servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Bu akşamın yemeğiydi sebzeli fener yahni eğer vaktim olsaydı fırınlayacaktım olmadı artık bir daha yapışımda.Bol balıklı bereketli sofralarınız olsun,SEVGİLERİMLE..





0 yorum:

Yorum Gönder