Vişnap

Salepli Kek

0
Merhabalar.
Bugün çaya misafirlerim vardı.Kek ve börek işini sıcak olması için bugüne bıraktım.Kurabiye tarator,salata onları geceden yaptım.Daha sonra onların da tariflerini yazacağım nasip olursa.Güzel sohbet eşliğinde çayımızı kahvemizi içtik kekleri börekleri de yedik elime sağlık her biri çok güzel olmuşlardı.Hele salep keke çok güzel aroma kattı ve bir de aklım salepli kurabiye yapmalara takıldı.En kısa zamanda yapacağım.
Malzemeleri:
2 Adet iri yumurta
1 Su bardağı toz şeker "200 gr"
Yarım su bardağı fındık yağı "100 ml"
5 Tatlı kaşığı toz salep
1 Su bardağı süt "250 ml"
Yarım su bardağı su "100 ml"
1 Küçük su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un "Kıvamı koyu boza akışkanlığı"
Tarifi:
Oda ısısında ki yumurtaları karıştırma kabına kıralım,toz şekerini ilave edip şeker eriyene kadar çırpalım.Süt,su,fındık yağını ilave edip çırpmaya devam edelim.

Unu kontrollü olarak ve eleyerek ilave edelim bir yandan çırpmaya devam edelim.Kabartma tozunu da eleyerek katalım.İri kıydığımız cevizleri de katıp kaşıkla alttan üste doğru karıştıralım.Hava kabarcıkları oluştuğunda karıştırma işlemini bırakalım.

Kek kalıbını yumuşak margarinle yağlayıp her tarafına un serpelim.Fazlalıkları için kalıbı ters yüz ederek silkeleyelim.

Kek harcını kalıba döküp kalıbı tezgaha hafifçe vurup 165 dereceye ayarladığımız soğuk fırına atalım.İlk 25/30 dakika fırın kapağını asla açmayalım.Kek kabarmaya başladığında fırın ısısını gerekirse 170/175 dereceye çıkaralım.
Kek kalıbın kenarlarından ayrılmaya başladığında kürdan testini uygulayalım.Temiz çıktığında dışarı alıp nihale üzerinde ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim.
Ve sonrası çay eşliğinde sevdiklerimize ikram edelim.
SEVGİLERİMLE..




0 yorum:

Yorum Gönder