Vişnap

Mandalina Soslu Palamut Fırında

0
Merhabalar.
Epeydir aklımda olan tarifi bugün yaptım.İlk yapacağım için hani severiz sevmeyiz düşüncesi ile yarım ölçü,yarım palamut "2 büyük dilim" ile yaptım.

Aşağı da ölçülerimi bir bütün palamut balığına göre verdim.Siz isterseniz bir bütün büyük palamut balığı ile yapın,ya da benim gibi ölçüleri yarıya indirip 2 dilim fileto palamut balığı ile yapın.Ben yine tekrar yapacağım çok sevdik lezzetini.

Ve aynı zamanda palamut balığı ile başka tarifler de pişirip denemek istiyorum hazır palamutlar bu kadar bol iken boşa geçmesin mutfakta günler.
Malzemeleri:
1 Adet büyük palamut
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağ
2 Adet büyük havuç
1 Adet büyük boy kuru soğan
5/6 Dal kerevizin sapı ve yaprakları
Yarım çay kaşığı garam masala
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Adet mandalina suyu
3/4 Dilim mandalina  
2/3 Adet çeri domates
2/3 Adet defne yaprağı
Tuz
Tarifi:
Palamut balığını balıkçıda fileto olarak kestirip dört parçaya böldürelim.
Kuşaneye bir yemek kaşığı fındık yağı ve tereyağın yarısını alıp eritelim.İçine iri yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğradığımız havuçları katıp yarı diri kıvamda kalana kadar soteleyelim.İrice doğradığımız kereviz saplarını katıp bir kaç dakika daha sotelemeye devam edelim.Yarım çay bardağı içme suyu ve bir mandalinayı sıkıp suyunu üzerine ilave edelim.Bir iki taşım kaynatıp ateşin altını kapatalım.

İrice doğradığımız kereviz yapraklarını bu aşama da ilave edelim.Baharatlarını "kırmızı pul biber,karabiber,tarçın,garam masala ve tuz" katıp alt üst ederek harmanlayalım.

Sotelediğimiz sebzeleri fırın kabının altına bir sıra olacak şekilde yerleştirelim.Üzerine yıkayıp süzdürüp hafif tuzladığımız fileto palamut dilimlerini yerleştirelim.Kalan bir yemek kaşığı tereyağını balık dilimlerin üzerine ilave edelim.Tekrar üzerine sotelediğimiz sebzeleri ilave edip her tarafa eşit olarak yayalım.Üzerine hafif karabiber çekelim,bir kaç defne yaprağı ve yuvarlak kestiğimiz mandalina dilimleri ve ortadan ikiye kestiğimiz çeri domatesleri koyalım.
Ve mandalina sulu sosun bir miktarını tepsinin kenarından dökerek katalım.

Fırını 190/200 derece ısıya ayarlayalım,ısınınca palamut tepsimizi fırına atalım.
Alt üst konum da balıklar kızarana kadar pişirelim.Soğutmadan sıcak olarak servise sunalım.
Bol balıklı çok sağlıklı günler dileği ile sevgiler sevgiler.


0 yorum:

Yorum Gönder