Vişnap

Mısır Unlu Tereyağlı Patlıcan Döndermesi

0
Merhabalar..
Daha önce  yapıp bloğumda paylaşmıştım o yumurtalı ve taze fasulyeliydi bu sefer patlıcanı tek olarak ve sade tercih ettim.Her iki çeşidi de nefis oluyor o an ki isteğe kalmış.Tek özelliği illa ki tereyağlı yapılmasıdır.
Malzemeleri:
2 Adet kemer patlıcan
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Su bardağı fırın mısır unu
Tuz
Tarifi:
Tencereye su koyup kaynamaya bırakalım.Biz de bu arada patlıcanları yıkayalım.Kabuklarını yol yol çizgili olarak soyalım.Soyduğumuz patlıcanları en kısmından ortadan ikiye keselim.Her kestiğimiz kısmı tekrardan ikiye keselim ve tekrarlayalım bu kesmeleri.Bir patlıcandan 8 uzun dilim patlıcan elde etmiş olalım.

Kaynayan suya atalım hafif yumuşayana kadar haşlayalım.Haşlanan patlıcan dilimlerini süzgeçe alıp iyice süzdürüp fazla sularını arındıralım.

Bir tepsi içine fırın mısır ununu koyup bir tatlı kaşığı tuz ilave edip harmanlayalım.Patlıcan dilimlerini elimize alıp avuç içimizle hafifçe bastırıp yassılaştıralım.Ve önlü arkalı mısır ununa bulayalım.

Dönderme tavasına "Karadeniz'e Özgü Çok Kullanışlı Bir Tava" bir yemek kaşığı tereyağını koyup eritip kızdıralım.Mısır unlu patlıcan dilimlerini tavaya sıralayalım.Kapağını kapatıp altının kızarmasını sağlayalım.Düz kapağı vasıtasıyla alt üst edip tavaya kalan diğer bir yemek kaşığı tereyağını alıp kızdıralım.Kapakta ki patlıcan dilimlerini tekrar tavaya alıp  kızarmayan diğer yanını da kızartalım.Ve soğutmadan sıcak olarak servise sunalım.
Mutlaka yapmanızı tavsiye edeceğim çok lezzetli ve bir o kadar da hafif bir tarif.Dediğim gibi lütfen illa ki tereyağ kullanın derim lezzeti yakalamak adına.
                                                    Sevgilerimle














0 yorum:

Yorum Gönder