Vişnap

Fındık Unlu Kek

0
Merhabalar.
Bugün fazlasıyla çok yoruldum kendim kendimi yordum.Elimde önümde yapmam gereken işler vardı hepsini aynı gün içinde bitirmek istediğimden yoruldum.Günler içine yaysam bu kadar bunalmazdım.İşlerimin içeriği mutfak işleri biraz kış hazırlığı diyeyim.

Aşağıda tarifini yazdığım kekim çok güzel oldu nasıl kabardı tül tül efil efil üflesem zerre zerre havaya uçacak gibi duruyordu.Güzelliği ile yüzümü gülümsettiği için sevdim"KEK"imi çokça sevdim.

Kesip dilimlerken çok sıcak olduğundan düzgün kesebilmek için biraz zorlandım.Soğumasını bekleyemedim çünkü beni cafeden bekliyorlardı oraya acilen gitmem gerekti ve kekimi de aldım gittim.

Bu nefis kekimi arife gününden gelen benim canım Elet'im de yedi çok beğendi.Arkadaşımla dolu dolu bir kaç gün geçirdik neşe ile sohbet ile geçti bayramda günlerimiz.Her gelişin bir gidişi olduğundan cumartesi günü istemeye üzüle üzüle hüzün içinde yolcu ettim canımı.Yine en yakın zaman da gelmen için dualarımdasın dost yarenim..
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı fındık yağı
1 Su bardağı şeftali kompostosu
4 Yemek kaşığı yoğurt
1 Su bardağı fındık unu
Aldığı kadar un "1,5/2 su bardağı"
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı yumuşak margarin kalıbı yağlamak için
Tarifi:
Kek malzemelerini yarım saat öncesinden dışarı çıkarıp oda ısısında olmasını sağlayalım.
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave edip toz şeker eriyene kadar iyice çırpalım.Fındık yağı,rondodan geçirdiğimiz bir su bardağı şeftali kompostosunu ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim.Fındık ununu,kabartma tozu ve diğer normal unu eleyerek kontrollü olarak ilave edip bir yandan çırpmaya devam edelim.Kıvamı koyu boza akışkanlığında olacak.

Bir yemek kaşığı yumuşak margarinle kek kalıbının her yerini yağlayalım.Üzerine unu eleyerek serpelim.Fazla gelen unu kalıbı ters çevirerek silkeleyelim.
Hazırladığımız kek harcını kalıba dökelim.Harcın içinde ki hava kabarcıklarının çıkması ve kekin düzgün kabarması için bir kaç kez kalıbı hafifçe tezgaha vuralım.

160 derece ısıya ayarlanmış soğuk fırına atalım.İlk 30 dakika asla fırını açmayalım.Kek kabarıp kalıbın kenarlarından ayrılmaya başladığında kürdan testi yapalım kuru çıktığında fırından alıp dışarıda nihale üzerinde ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim.Çay kahve meyve suyu eşliğinde veya sıcak sütte olabilir servise sunalım.
Not: Fındık unu için elimde ki kavrulmuş fındıkları robotta un haline gelene kadar çektim.Çok hoş bir aroma katıyor.Şeftali kompostosu ise bir gün öncesinden yapmıştım o da ayrı bir lezzet kattı.
Her zaman söylerim kekler her malzemeyi harcına kabul edip kişiyi hiç üzmeyen değişik tatlara açıklar.Ondan kek yapmaları çok sever oldum.
Sevgilerimle..


0 yorum:

Yorum Gönder