Vişnap

Zeytinyağlı Patlıcan

0
Merhabalar.
Hayat bu acısı tatlısı,mutluluğu mutsuzluğu,umutsuzluğu ve de sevdiklerini ani kaybedişler ile gelip gidiyor geçiyor.Bizler acılarımızla olgunlaşarak sona yaklaşıyoruz ömür denen yolda.Her kayıplarımız da ahhh diyoruz gerçeğin karşısında o an sadece o an acının en taze olduğu an.Ve bir süre sonra arkamızı dönüyoruz gerçeklere yine yalan dünyanın cazibesine kapılıp gidiyoruz en çok sevdiklerimizi dahi gözümüz görmeden kıra döke ömrümüzden günleri acımasızca eksiltiyoruz.

Üzgünüm çok üzgün ve de düşüncelerim farklı davranışlarım farklı uyumsuzluklar içindeyim.
Bu da gelir bu da geçer deyip yine yaşamak adına hayata kaldığı yerden arsızca tutunup yapıştım ya buna çok şaşkınım.!

"Zeytinyağlı Patlıcan" geçenler de yapıp fotoğraflarını çekmiştim ve tarifini yazayım istiyorum artık.Birikmesin arşivimde tarifler ne olur ne olmaz bugün varız yarını bilmiyoruz yarın belirsiz.!
Malzemeleri:
5 Adet orta boy patlıcan
3 /4 Çay bardağı sızma zeytinyağ
3 Adet orta boy kuru soğan
7/8 diş sarımsak
2 Adet kırmızı kapya biber
2 Adet çarliston biber
2 Adet yeşil köy biberi
2 Adet orta boy domates
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 Kahve kaşığı tuz
Fındık yağı "kızartmak için"
Tarifi:
Patlıcanları yıkayıp çizgili yol yol kabuklarını soyalım.Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara halinde keselim.Üzerlerine yeterince tuz serpip süzgeçte yarım saat kadar bekletelim.

Kuşaneye zeytinyağını alıp hafif kızdıralım içine kalın kaba piyazlık doğradığımız kuru soğanları ve irice doğradığımız biberleri katıp orta ısılı ateşte hafif karamelize olana kadar kavuralım.Kabuklarını ayıkladığımız diş sarımsakları bütün olarak katalım.Tuzunu ve kırmızı pul biberini katalım.Domatesleri iri küpler halinde doğrayıp soğanlı harçın içine ilave edelim.Domatesler saldığı suyu çekip yumuşayana kadar sotelemeye devam edelim.

Diğer tarafta kızartma tavasına bol fındık yağı veya herhangi bir sıvıyağ koyup iyice kızdıralım.Süzgeçte ki patlıcan dilimlerini bol suyla yıkayıp kurulayarak kızartma tavasına alıp hafif pembe olana kadar kızartalım.Kızaranları kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağından arındıralım.

Soğanlı harcı kuşanenin içinde hafif kenara çekip kuşanenin tabanına bir sıra kızarmış patlıcan ve üzerine kenarda ki soğanlı harçtan yayıp patlıcan ve soğanlı biberli harç bitene kadar kat kat döşeyelim.Üzerine gerekirse yarım çay bardağı kadar ılık su ilave edelim.Orta ısılı ateşte tencereyi arada sallayarak 10/15 dakika kadar pişirelim.Kendi tenceresinde soğutup borcama alıp servise sunalım.

Bu tür zeytinyağlı yemekler aradan bir gün geçip dinlenince daha bir lezzetli ve güzel oluyorlar.
Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun sevgilerimle..








0 yorum:

Yorum Gönder