Vişnap

Kıkırdaklı Fındıklı Kolotlu Kuru Yufka Böreği.

0
visnap.blogspot.com.
Merhabalar.
Bir kaç gündür sol tarafımda ki kaburga kemiklerim acıyıp batarak varlığını hissettiriyor.Bugün de sol tarafımda ki kürek kemiğim tutuldu,ters hareket ettikçe acıyor.Böyle tutula tutula elbet çıkıp gidecek bu tutulmalar ama çok can sıkıcı ve insanın hareketini bayağı engelliyor.
Geçen havalar ani soğudu ve ben tahmin ediyorum o gün tutuldum rüzgar nasıl güzel esiyordu.Verdim kendimi denizden doğru gelen esintili rüzgarın kucağına al şimdi çek acısını.

Geçen yapmıştım bu nefis kuru yufka böreklerimi şu an yayına vermek için zaman buldum.
Malzemeleri:
6/7 Adet kuru yufka
2/3 Su bardağı et suyu
3 Yemek kaşığı tereyağ
1 Su bardağı kıkırdak
250/300 Gr kolot peynir
1 Adet orta boy domates
1 Adet yeşil biber
1 Su bardağı kavrulmuş fındık kırıkları
Tarifi:
Fırın tepsisini "ben yuvarlak kek kalıbına döşedim"margarinle yağlayalım.Diğer kenarı biraz yüksek tepsiye 2 kaşık tereyağını alıp eritelim,et suyunu ilave edelim.Et suyu hafif el yakacak sıcaklığa gelince ateşten alalım.Et suyunun tuzu olduğu için kontrol ederek gerekirse az miktar yaklaşık yarım çay kaşığı tuz ilave edelim.

Daha önceden elde ettiğimiz kıkırdakları rondoda bir iki tur çevirip az ufaltalım.

Yufkaları ister ortadan kırarak ya da bütün olarak yufkaların durumuna göre bölelim.Tereyağlı et suyuna yufka parçalarını önlü arkalı batırıp ıslatarak tepsiye üst üste döşeyelim.
Yufkaların yarısına geldiğimiz de ufaladığımız kıkırdakları ve bir kısmını üzeri için ayırıp kalan diğer kolot peynirini ufak olarak kesip her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.Domatesi mini küpler halinde biberleri de ince olarak kesip kolot peynirlerinin üzerine eşit olarak koyup yayalım.Kavrulmuş fındık kırıklarının da bir kısmını böreğin en üstü için ayırıp kalan fındık kırıklarını kolotlu kıkırdaklı domateslerin üzerine serpelim.

Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde tek tek önlü arkalı et suyu ile ıslatalım üst üste döşeyelim bitene kadar.Bu arada et suyumuz soğursa tekrardan yeterli ısıya gelene kadar ısıtalım.

Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri için ayırdığımız kolot peynirini ve 1 kaşık tereyağını ufak ufak keserek eşit olarak her yanına döşeyelim.Kalan fındık kırıklarını da serpiştirelim ve 180/190 derece ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atıp altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Dışarı alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra çay eşliğinde servise sunalım.
Sevgilerimle..






0 yorum:

Yorum Gönder