Vişnap

Antep Fıstıklı Kıymalı Börek

0

Merhabalar.
Bazen durup onları onlar ne anlar güzel merhametten güzel ruhtan güzel kalpten kısaca güzelliklerden diyor onları yargılıyorum.Sonra düşünüyorum onların düşünceleri güzellik ve merhamet anlayışları  illa seninle aynı paralelde yer almak zorunda değil ki "vişnap" diyorum kendime sesli diyorum,sessiz diyorum yüreğime diyorum.!

Ve yine düşünüyorum benimle aynı paralelde yer alanların sayıları ne kadar az.

Bizler toplasan bir elin ancak 1 bilemedin 2  parmağı kadar az çok azız.Ama bir araya geldiğimizde en güzel en kaliteli zamanları geçirip çok mutlu oluyoruz.Yüzümüz de anlamanın anlaşılmanın verdiği güzel ışıltılı tebessümler oluşuyor.Olsun az olsun kaliteli olsun sohbetler paylaşımlar deyip şükürler ediyoruz.
O anlamadıklarım için de olumsuz düşüncelerimi rafa kaldırıp infazlarımdan yargılarımdan vazgeçiyorum.Ve onları Yüce Allah'ıma havale ediyorum.Mecbur kaldığımda ancak merhaba nasılsın iyiyim sen nasılsından öteye geçmeyip araya mesafelerimi koyuyorum.

Çünkü artık 
insanları  anlamak istemiyorum yoruldum usandım izansızlardan.En çok yakın olduğunla dahi aranda uçurumlar olduğunu fark ettiğinde susmak en güzel tercih deyip susuyorsun.

Ve bugünün "antep fıstıklı kıymalı börek" tarifine artık sıra gelsin..
Malzemeleri:
12 Adet baklavalık yufka
1 Adet böreklik yufka
2 Yemek kaşığı margarin veya tereyağ
250 Gr kıyma
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet yeşil biber
1 Adet küçük domates
1 Çay bardağı iç antep fıstığı
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
Ara Sos Malzemeleri:
1 Su bardağı fındık yağı "200 ml"
3/4 Su bardağı su "150 ml"
 Yarım paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı un
1 Adet yumurta akı
Üzeri İçin:
1 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı fındık yağı
Susam
 2 Yemek kaşığı iç antep fıstığı "ince çekilmiş"
&
Tarifi:
Tencereye margarini veya tereyağını alıp eritelim,yemeklik doğradığımız kuru soğanları katıp karamelize olana kadar kavuralım.Biberi ufak kesip katalım sotelemeye devam edelim.Tuzunu,kırmızı pul biberini katalım bir iki çevirip kıymasını ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.İnmesine yakın ufak yemeklik doğradığımız domatesini ve karabiberini katalım.Ateşin altını kapatalım,ılınması için kenara alalım iç harçı.

15 cm en 25 cm boy ebatlarında dikdörtgen fırın kabını margarinle yağlayalım.Ara sosu için fındık yağı,su,kabartma tozu,yumurta akı ve unu kaseye alıp iyice çırpalım.

İlk böreklik yufkayı tepsiye yayalım fazla gelen kenarlarını tepsinin dışında bırakalım.Yufkanın üzerine fırça yardımı ile ara sos malzemesinden sürelim.6 adet baklavalık yufkayı elimizle bölerek aralarına sık sık ara sos malzemesi  ile soslayarak döşeyelim.

Kenarda ılıttığımız  kıymalı harcı döşediğimiz yufkaların üzerine serelim ve eşit olarak kaşıkla yayalım.Kıymalı harcın üzerine bir çay bardağı iç antep fıstığını her tarafına gelecek şekil de eşit olarak ilave edelim.Kalan diğer 6 adet baklavalık yufkayı da elimizle iri parçalara bölerek arada aralarına soslayarak döşeyelim.

Üzeri için bir yemek kaşığı fındık yağı ile incelttiğimiz yumurta sarısını sürüp susam ve ince çektiğimiz 2 yemek kaşığı iç antep fıstığını serpelim.Ön ısıtma yaptığımız 190 derece ısılı fırında alt ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.

İlk sıcağı çıktıktan sonra fazla soğutmadan hemen sıcak olarak çay eşliğinde servise sunalım.
Fıstık çok güzel lezzet katıyor daha öncesi denemedi iseniz mutlaka tavsiye ederim.
HAYIRLI  RAMAZANLAR DİLİYORUM SEVGİLERİMLE...






















0 yorum:

Yorum Gönder