Vişnap

Patatesli Semizotu Salatası

0

Selamlar.
Bugün nedense internet çok ağır,sayfalarım kolay açılmıyor.Bekliyorum açılsın diye bir bakıyorum ki düşmüşüm netten.Bir yandan da mutfakta ki işlerimi hallediyorum.Sonrası ütü işlerim ve yarından sonra da artık evde durmayacağım ramazana kadar gezmek istiyorum.Nedeni ise ben ramazan ayı boyunca pek gezmeyi sevmiyorum alış veriş dahi yapmak hiç içimden gelmez.Sadece evde olup vakit geçirmeyi seviyorum.

Dün kuaföre gittim saçlarımı ne zamandır ihmal etmiştim,rengini hafif koyulaştırdım.Orada aklıma semizotu salatası geldi dönüşte aldım geldim ve bugün de yaptım.Ve hemen tarifini yazıyorum bir yandan da fotoğraflarını çekiyorum.Semizotunun saplarını ve salataya fazla gelip kalan yapraklarını da değerlendirip hemen yemeğini yapacağım az bulgur biraz haşlanmış yeşil mercimek ilave ederek.

Her zaman söylerim mutfakta israfa atmaya ziyan etmeye çok karşıyımdır.Üzülürüm çöplerde atılan onca ekmekleri gördükçe.Hiç bir şey yapamıyorsan o ekmekleri küflendirmeden yemek suyu ile ıslat veya yağlı su yap sokak hayvanlarına ver ki onların da karnı doysun onlar da mutlu olsunlar.
Malzemeleri:
Yarım demet semizotu
7/8 Adet küçük baby patates
1 Küçük kırmızı kapya biber
1 Yemek kaşığı kapari
Çeyrek demet dere otu
Çeyrek demet maydanoz
Bir avuç taze nane
2 Sap Taze soğan
1 Kase yoğurt
3/4 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı mayonez
1 Tatlı kaşığı dijon hardal
1 Tatlı kaşığı taneli hardal
1 Tatlı kaşığı vegeta
3/4 Çay bardağı sızma zeytinyağ
2 Yemek kaşığı karışık turşunun suyu
 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
Tarifi:
Küçük baby patateslerini buharda haşlayalım soğuması için kenara alalım.Ya da normal büyüklükte ki patatesi ufak küpler halinde doğrayıp buharda haşlayalım.Semizotların yapraklarını ayıklayıp bol su ile bir kaç defa yıkayıp sebze kurutucu ile kurutalım.

Yıkayıp süzdüğümüz taze naneyi,dereotunu,maydanozu,taze soğanı,kırmızı kapya biberi ve kapariyi ince ince keselim.Servis edeceğimiz  büyükçe kaseye alalım.İçine soğumuş olan baby patatesleri bütün olarak ve semiz otu yapraklarını ilave edip elimizle usulca harmanlayıp alt üst ederek karıştıralım.Ya da iki kaşık vasıtasıyla da yapa biliriz ben elimi tercih ediyorum ki elimin lezzeti geçsin salatama istediğimden.

Bir diğer derin kaseye yoğurdu,mayonezi,karışık turşu suyunu,sızma zeytinyağını,vegetayı,dijon hardalı,rendelediğimiz sarımsakları ve taneli hardalı alıp hepsini iyice çırpalım.Bu sosumuzu diğer kasede ki semizotlu yeşillikli malzemelerin üzerine boca edip kaşıkla alt üst ederek karıştıralım ki yoğurtlu hardallı sosun her yana eşit dağılmasını temin edelim.Üzerlerine iri kıydığımız fındık parçalarını serpelim.Vegetanın tuzu yeterli geldiğinden ayrıca tuz ilave etmiyorum.

Bir küçük sos tenceresinde 1 yemek kaşığı sızma zeytin yağını ısıtıp içine toz kırmızı biberi katalım ve yoğurtlu patatesli semiz otu salatamızın üzerine döküp servise sunalım.Artık salatamız hazırdır yiyenlere canı çekip yapacak olanlara da afiyetler olsun.
Ben şimdi bu tarifimi yayına verdim ve kalan diğer semiz otlarımı yemek olarak değerlendirmek için mutfağa gidiyorum.Sevgi ile aşk ile ve de en önemlisi sağlık ile kalın.






0 yorum:

Yorum Gönder