Vişnap

Taflan Turşu Kavurması

0
Merhabalar.
Görele'ye gittim gittiğim de 14 gün harika hiç bir iş güç yapmadan sadece bol bol gezip dinlendiğim kendimi bulduğum günler geçirdim.

Ve nihayetinde kaçınılmaz son İstanbul'a döndüm "bana kalsa asla dönmem İstanbul denilen kaos dünyaya"Her gidişlerimin dönüşlerinde yarımı Görele'de bırakır oluyorum.

Geldim geç saatlerde geldim onca ışıltısına rağmen benim ruhumun kara ışığı İstanbul'a.Ertesi günü vira bismillah öyle bir işler güçler içine girdim ki nefes dahi alamadan bitsin işler dedikçe işler üzerime üzerime geldi.

Ve 15 gün sonunda nihayet işleri bitirdim ve bugün 1 ay üzerine ilk defa şu saat pc yi açtım.Yabancıladım ilk baş.Ve ne zamandır pillerini dahi çıkarttığım fotoğraf makinemi de ne kadar çok özlediğimi farkettim.Aldım onu çantasından çıkarıp pillerini taktım ve işte hayat bu deyip siftahı aşağıda ki Görele ve Giresun'un ve de Karadeniz'in yöresel lezzeti taflan turşusunun görsellerini çekmekle başladım çektikçe daha fazla fotoğraf çekme aşkı doldu içime dışarı çıkıp etrafın doğanın her bir şeylerin fotoğraflarını çekmek ama buna şu an vaktim yok yine başka işler beni bekler.Hemen tarifimi yazıp pc den çıkacağım.
Malzemeleri:
2 Çorba kase dolusu taflan turşusu
2 Adet büyük kuru soğan
1 Tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı fındık yağı
Tarifi:
Bidonda ki taflan turşusundan yeterli miktar alıp yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.Bol suya koyup gün boyunca arada sık sık suyunu değiştirerek suda bekletip fazla tuzundan arınmasını sağlayalım.

Kuşaneye tereyağ ve fındık yağını katıp eritelim.İçine iri kabaca doğradığımız kuru soğanları ilave edip hafif ateşte arada karıştırarak karamelize olana kadar kavuralım.Acı kırmızı pul biberini katıp bir iki karıştıralım."acılık isteğe bağlı"

Suda beklettiğimiz taflan turşularını avuçumuza alıp fazla sularını hafif sıkarak tereyağlı soğanlı karışıma katalım.Arada alt üst ederek kavuralım.İnmesine yakın karabiberini ilave edip servise sunalım.
Taflan turşusu tuzlu olduğundan içinde kalan tuz yeterli oluyor fazladan tuz atmaya gerek yok.
Yöresel lezzetler yöre insanlarının en çok sevdiği ve de en çok tercih ettiği lezzetler oluyor.
Ben bazılarını seviyor bazılarını sevmiyorum.Mesela gittiğim de alt kat komşumda hoşkıran kavurması yemiştim onun tadını hala unutamıyorum.Taflan turşu kavurmasına gelince olsa da yerim olmasa da aramam.                                 SEVGİLERİMLE..





0 yorum:

Yorum Gönder