Vişnap

Tavuklu Tagliatelle...

36
Biz de makarna pek pişmez.Ben de bazen makarnayı özlerim.Az da olsa yaparım yerim yerim sonra da bıkarım.Daha da bir,iki ay geçer makarna yapasım gelmez.Yine böyle özlediğim bir anım da ev de olan Tagliatellarımla nefis bir makarna pişireyim diye geçtim mutfağa:)

Acaba neli yapsam derken tavuklu geldi aklıma.İşim uzayacak ama olsun uzasın.Zaten bir,iki ay da bir pişen makarnaya biraz hizmet edeyim deyip,başladım tavuklarımı ufaktan küp küp doğramaya.Çay molasında buraya geldim.Gideyim ancak olur akşama az kaldı.
Malzemeleri:
Yarım paket Tagliatelle
Bir çay bardağı bezelye
Yarım havuç
300 gram minik kuşbaşı tavuk eti
Bir minik domates
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tereyağı
Tarifi:
Önce minik küpler halinde doğradığımız havuçlarımızı ve bezelyelerimizi buharda haşlayalım.Diğer yanda kabuğunu soyduğumuz domatesimizi tencereye alıp erittiğimiz tereyağımıza ilave edelim.Kavurup soteleyelim.Minik küpler halinde doğradığımız tavuklarımızı da katalım domateslerimize.Berabere pişirelim.Haşlanan havuç ve bezeleyelerimizi de ilave edelim tavuklara.Baharatlarını ve tuzunu da katalım bir iki çevirip ocağın altını kapatalım.

Diğer yanda büyük tencereye su koyalım kaynayınca buhar sepetimize sıraladığımız tagliatellerimizi  içine koyalım suyun içinde şekli bozulmadan pişsinler.Piştiğinde buhar sepeti ile alıp süzdürelim.Bir düz servis tabağına alıp üzerlerine kızdırdığımız tereyağımızı eşit şekilde dökelim.Üzerlerine tavuklu,bezelyeli harcımızdan birer kaşık koyup servise sunalım.

Ayyyhhh çok şık oldu şirin tagliatellerim mis mis seyretmelerine bile doyum olmadı,yemeleri ise ayrı bir keyif oldu.

SEVGİLERİMLE...