Vişnap

Taze Soğanlı Dere Otlu Karışık Kızartma

0
Merhabalar.
Bahar mevsiminden mi neden bilmem üzerimde bir keyifsizlik bir isteksizlik halleri.Böyle hiç bir şey yapmadan konuşmadan sadece bütün gün oturup kendimle kalmak istiyorum.

Her bir şeylerden bir uzak kalma istekleri geldi bana.Şu en basit tarifimi dahi zoraki yaptım oysa ben mutfakta çok güzel çok keyifli vakit geçirirdim.

Bugünler de dediğim gibi mutfak ve diğer işler hepsi hepsi angarya gelir oluyor bana.

Yapması ayrı yazması ayrı büyük külfet olsa da yine de hiç olmazsa en çok sevip keyif aldığım bloğumdan soğumamak adına "ki ondan da soğuyabilirim her an"kendimi zorlamam gerektiğine inanıyorum.
Ara verdim mi ipin uçu kaçar her ara verişler unutmalara adım adım yol almaktır ben de.!
Malzemeleri:
3 Adet patlıcan
3 Adet kabak
500 Gr karışık biber
3 Adet kırmızı kapya biber
4 Adet orta boy kırmızı domates
4/5 Diş sarımsak
2 Sap taze sarımsak
3/4 Sap taze soğan
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet maydanoz
2 Yemek kaşığı sirke
Fındık yağı
Tarifi:
Patlıcanları yıkayıp yol yol kabuklarını soyalım.İstediğimiz şekil "yuvarlak kare kuş başı"kesip derin bir kaseye alıp üzerlerine bol tuz serpip yarım saat kadar beklemeye alalım.

Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup istediğimiz formatta doğrayalım.Biberleri yıkayıp sap ve tohumlarını kesip temizleyelim,iri olarak doğrayalım.

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım.Kesme tahtasında mini kuş başı doğrayalım.Taze soğanları ve taze sarımsakları ayıklayıp yıkayıp orta irilikte doğrayalım tabağa alalım.

Maydanoz ve dereotunu saplarını kesip atalım kalanını yıkayıp süzdürüp ince olarak kıyıp keselim bir başka tabağa alalım.

Tuzda beklettiğimiz patlıcanları bol suyla bir iki defa yıkayıp süzgeçe alıp süzdürelim.Tavaya bol fındık yağı koyalım iyice kızdıralım.Patlıcan dilimlerini elimizle fazla suyunu nazikçe sıkıp mutfak havlusu veya kağıt havlu ile de iyice kurulayalım.
Kızmış olan yağın içine atıp önlü arkalı kızartalım.Kızaranları süzgeçe alalım.Aynı yağın içine biberleri atıp kızartalım patlıcan dilimlerinin üzerine alalım.Kabak dilimleri ile devam edelim kızartma işine.Onları da aynı kızaranların yanına alalım hepsinin fazla yağları süzülsün.

Diğer tarafta büyükçe sos tenceresine 1 yemek kaşığı fındık yağı koyup doğranmış domatesleri katalım orta ateşte domatesler pişip suyunu çekene kadar pişirelim.İnmesine yakın doğradığımız taze soğanları ve taze sarımsakları ilave edelim.Ayıklayıp rendelediğimiz diş sarımsakları da katalım.Tuzunu ve sirkesini ilave edip bir iki karıştıralım hepsini.Ateşin altını kapatıp doğradığımız dereotları ve maydanozları ilave edip harmanlayalım.Ve domates sosumuzu borcama aldığımız karışık kızartmanın üzerine boca edelim.İster sıcak veya tercihe göre soğuk olarak servise sunalım.
Hemen yenecekse şayet içine patateste kızartılır çokta güzel olur.Ama benim ekseri tercihim patatessiz bu şekil oluyor bir iki gün zeytinyağlı yerine geçmesini istediğimden dolayı zira patates çok çabuk bayatlayan bir sebze.
Sevgilerimle..






0 yorum:

Yorum Gönder