Vişnap

Ispanaklı Patatesli Lorlu Bohça Börek

0
Merhabalar..
Bugün full işler güçler içindeyim.Çoğunu yaptım,bir kalan yoğurt mayalamak onu da hallettim mi hemen bir çay demleyip geçeceğim pc nin başına,az önce yaptığım aşağıda ki nefis çıtır böreklerin tarifini yazmaya.
Öncesi her zaman ki gibi fotoğraflarını çekip bloğa sayfaya yerleştirdim.Sonra son bir kontrol daha yapar yayına veririm ya da arşive atarım o an ki durumuma bağlı oluşumlar.
Malzemeleri:
3 Adet yufka
1 Bağ ıspanak
1 Adet orta boy patates
1 Su bardağı lor
1 Çay bardağı süt kaymağı
1 Adet bütün yumurta
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş kara biber
Ara Sos Malzemeleri:
1 Ufak su bardağı fındık yağı
Yarım şişe maden suyu
2 Yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
Ayçekirdeği
Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı su
Tarifi:
Ispanakları ayıklayıp doğrayıp bol su ile temiz su çıkana kadar yıkayalım.Son suyuna sirke ilave edip bir süre 10/15 dakika kadar bekletelim.Durulayıp süzgece alıp iyice süzülmesini sağlayalım.Üzerlerine az miktar tuz ilave edip elimizle ovup ıspanakları öldürelim.

Patatesi rendeleyip bir yemek kaşığı su ilavesi ile mikrodalga veya ocak üzerinde hafif soteleyip ıspanaklara ilave edelim.Lor peynirini çatalla ezerek katalım börek iç malzemelerine.Bir adet yumurtayı ve süt kaymağını da ilave edip baharatlarını ve tuzunu katıp hepsini çatalla karıştırıp harmanlayalım.

Ara sos malzemelerini "fındık yağı,maden suyu,kabartma tozu,un"sos kasesinde çırpalım.

İlk yufkayı tezgaha alıp tam ortadan ikiye kesip yarımşar daire elde edelim.Toplamda 6 adet yarım daire yufka olacak.

İlk yarım daire yufkayı tezgaha alıp enlemesine 4 adet dikdörtgen olacak şekilde keselim.Toplamda 24 adet bohça böreğimiz oluyor.Üzerine ara sosundan sürelim ortasına boydan boya  börek iç malzemesini yayalım.Uzun kenarlarından içe doğru ikişer parmak kıvırıp üst üste getirip soslayalım.Yukarı doğru bohça olacak şekilde katlayalım.Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine "ben o an üşendiğimden direk fırın tepsisini yağladım" sıralayıp dizelim.Üzerlerine bir yemek kaşığı su ile incelttiğimiz yumurta sarısı sürüp ayçekirdeği serpelim.
200 derece ön ısıtma yaptığımız fırında alt üst konumda nar gibi olana kadar pişirelim.Sıcak olarak çay,ayran vs eşliğinde servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Bu kadar işlerden sonra az önce ütüleri gördüm ah onları hepten unutmuşum.Bir an için ütülesem mi desemde sanırım yarına erteleyeceğim bugünlük yeter birazda kendime zaman ayırmak istiyorum.

Sevgi ile mutlulukla kalın sevdiklerinizle bir arada elele gönül gönüle geçsin günleriniz..



0 yorum:

Yorum Gönder