Vişnap

Tereyağlı Mısır Unlu Kıraça - İstavrit

0
Merhabalar.
İstavrit balığını severim bir ufak minik boy kıraça olanlarını daha da bir çok sever tercih ederim normal istavrite göre.

Bugünler de balıkçı tezgahlarında devasa adına istavrit dedikleri balıklar yığınla boy gösteriyorlar.Görünüşleri gözleri ölü bakışları bile bana çok itici geliyor.Tabii ben asla onlara yüz vermiyorum 5/6 adeti bir kg gelen istavrit balığına ben istavrit mi derim.Onun kadar tatsız itici bir balık daha sanırım yoktur bunca yediğim çeşitli balık türleri içinde.

Benim Aşağıda ki kıraçalarımın her biri tek lokmalık lokumdular.Çıtır çıtır tek bir orta kılçığını çıkar at geri kalanını tek bir lokmada ye yut:)
Malzemeleri:
1 Kg kıraça
1 Su bardağı mısır unu
Yarım Çay bardağı buğday unu
Tuz
2 / 3 Yemek kaşığı tereyağ
Balıkları balıkçı ayıkladı ve ben kafalarını kopartmamasını söyledim.Tabakta bütün olarak daha hoşuma gidiyor.Siz isterseniz kafalarını kopartın.Balıkları bol suyla yıkayıp süzgeçte biraz bekletelim süzülmeleri için.

Tepsiye buğday ve mısır ununu alıp tuz ekip harmanlayalım.Kıraçaları önlü arkalı bol una bulayalım.Fazlalıklarını elimizle silkeleyelim.

Tavaya tereyağının yarısını alıp eritip kızdıralım,içine kıraçaları düzgünce sıralayalım.Orta ısılı ateşte kızartalım.Altı kızarınca düz kapağı ile alt üst edip kalan diğer tereyağını koyup tereyağ kızınca usulca kapakta ki kıraçaları tavaya aktaralım.Diğer kızarmayan yanını da kızartalım.

Bol yeşil salata bilhassa da balığın yanında olmazsa olmazı roka ve kırmızı soğan ile sıcak olarak servise sunalım.
O gün ben de ne  yeşil salata ne de roka vardı salata olarak çoban salataya eyvallah deyip olana şükrettik.
Sofralarınız bol balıklı bereketli ve en çok sevdikleriniz ile bir arada olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder