Vişnap

Baget Ekmekte Sucuklu Kaşar Peynirli Yumurta

0

Merhabalar.
Bu sıralar bloğum da ve gplussta beğeniler ve yorumlar geldiğine dair bildirimler geliyor da nedense ben gelen yorumları ve beğenileri göremiyorum.Bir kere gösterip sonrası yok oluyorlar.Kimini spam olarak algılıyor google.Daha öncesi de takipçi sayıların da ikidir eksilmeler oldu.Kısaca google ne işler yapıyorsan yap ama hiç hoş değil uygulamaların.

Biz bloggerleri zorla gtalka geçiş yapmak için zorladın ama bunu çoğu bloggerler olarak sevmedik sevemedik memnun kalmadık.

Ve bugün bloğumda çok kolay bir o kadar da lezzetli tarif paylaşıyorum.Hem bayat ekmekleri değerlendirme açısından da harika bütün mesele yumurtaları sahana değil baget ekmeklerin içine kırıyoruz hepsi bu ve sonrası afiyetle yiyoruz.
Malzemeleri:
1 Baget ekmek
2 Adet yumurta
Sucuk,kaşar peynir
Tereyağ
Tuz
Kırmızı pul biber,kekik
Tarifi:
Baget ekmeği ortadan ikiye keselim.Üstten keskin bıçakla boydan boya ince bir kapak kesip çıkartalım.İçini elimizle alıp çıkartalım.Baget ekmeğin tabanına tereyağ parçaları koyalım.Üzerine karışık olarak sucuk dilimleri,kaşar peynir parçalarını koyalım.

Üzerine her bir parça baget için birer adet yumurta kırıp çatalla baget boyunca yaydıralım.Tekrardan üzerine biraz daha kaşar peynir ve sucuk dilimleri ilave edelim.Tekrardan bir kaç parça tereyağ daha eşit olarak koyalım.Üzerlerine kekik,kırmızı pul biber,tuz serpelim şayet acı seviyorsak acı sos dökelim.200 derece ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atalım.10 dakika kadar kaşar peynirler eriyip sucuklar kızarıp yumurta akı beyazlaşıp sarısı hafif akışkan kıvamda iken fırından alıp soğutmadan çay eşliğinde servise sunalım.
Baget ekmeğin içinden çıkarttığımız ekmek içlerini atmayıp hafif kurutup elimizle ovalayarak köfte yaparken kullanmak için ekmek içi elde edelim.
SEVGİLERİMLE.




0 yorum:

Yorum Gönder