Vişnap

Mısır Unlu Tereyağlı Karnabahar Döndermesi.

0
Merhabalar.
Dönderme Karadeniz  Giresun ve de o bölgelere ait lezzet.Çeşitli sebzelerden yapılıyor özelliği sebzelerin "taze fasulye,sultani bezelye,çeşitli otlar hodan" vs in yarı diri kıvamda haşlanması süzülüp mısır ununa bulanıp ister tereyağı ile ki en lezzetli halidir tereyağlısı ve de sıvıyağ ya da margarin ile dönderme tavasında alt üst edilerek kızartılmasıdır.Dönderme tavalarının düz kapağı ile dönderip kızarttığımız sebzeleri çok rahat alt üst ediyoruz.

Nereden estiyse birden gece aklıma düşmüştü uyuyup uyanalım yarın akşam yemeğine mısır unlu karnabahar döndermesini yapayım diye.İlk defa uydurdum yaptım iyi ki de yapmışım sonuç tek kelime ile muhteşem oldu.


Acaba Göreleliler karnabaharla hiç dönderme yaptılar mı yapmadılarsa yaptıkları onca sebzelerinin arasına bu nefis karnabaharı da katsınlar derim.Öylesine hafif ve de güzel oldu ki.Yumurta kırmak isteğe bağlı ben bir tava için 1 adet yumurtanın yeterli geleceğini düşündüm ve yetti de.

Malzemeleri:
1 Adet küçük yarım karnabahar
1 Büyük çay bardağı fırın mısır unu
 3 Yemek kaşığı tereyağ
1 Adet yumurta
Tuz
Tarifi:
Karnabaharı iri iri dal dal ayırıp buharda yarı diri kıvamda haşlayalım.Haşlanan karnabaharı bir parmak enliğin de kesip dilimlere ayıralım.Tepsiye fırın mısır ununu yayalım üzerine tuzunu serpip harmanlayalım.Her bir karnabahar dilimini önlü arkalı mısır ununa bulayalım ve hafifçe üzerlerine avuç içimiz ile bastırıp düzleşmesini sağlayalım.En alt fotoğrafta ki gibi.

Tavaya bir - bir buçuk yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim kızınca mısır unlu karnabahar dilimlerini tavaya sıralayalım.Altı kızarınca düz kapak veya tava çapında düz tabak ile alt üst edelim.Bu aşama da isteğe göre üzerine bir adet yumurta kırıp spatula ile karnabaharların üzerine yaydıralım.
Diğer yanının da kızarmasını sağlayalım.

Benim karnabaharlarımla 2 tava çıktı kalan tereyağını 2 nci tavada kullandım.Diğer 2.nci tava karnabaharlarımı yumurtasız yaptım.

Ve en önemlisi hemen soğutmadan sıcak olarak servise sunalım.Hepsi bu kadar kolay ve çok lezzetli bir tarif oldu.

Karnabahar sevmeyenler varsa bir de bu tarif ile deneyin derim hem hafif hem lezzetli hem de börek gibi oluyor.Eeee daha ne olsun bir karnabahardan beklenen lezzetin en en üst tadını alıyoruz.Bundan iyisi can sağlığıdır.
Günleriniz mutlu sağlıklı ve sevgi ve de aşk dolu geçsin,ağzınızın tadı hiç eksilmesin,yüreğinizin düzenli atışları hiç bozulmasın.SEVGİLERİMLE..



                                                                           










0 yorum:

Yorum Gönder