Vişnap

Somon Pastırmalı Paçanga Böreği

0
Merhabalar.
Somon pastırma ilk yapışımın üzerinden bayağı bir zaman geçti tarif için buraya bakabilirsiniz somon pastırma İkinci defa yapmak için tekrardan somon fileto siparişimi verdim geçenler de geldi somon balığım.Ertesi günü yeniden yaptım ve pastırmanın oluşumu için bir süre bekledik.Nihayet o gün geldi mis gibi olmuştu bu somon pastırmalarım da ve artık tüketme zamanıydı.Tuttum somon pastırmalarımın bir kısmı ile çok güzel paçanga böreği yaptım.Sonuç muhteşem oldular ve çok sevildiler..
Malzemeleri:
1 Yemek kaşığı tereyağ
3 Adet orta boy domates
3 Adet çarliston biber
12 Dilim somo pastırma
200 Gr kaşar peynir
Tuz
3 Adet yufka
Kızartmak için fındık yağ
Tarifi:
Her bir yufkayı 4 eşit üçgen elde edecek şekilde keselim. 4 x 3 = 12 adet paçanga böreğimiz olacak.Domates ve biberleri ince olacak şekilde keselim.1 yemek kaşığı tereyağı ile hafif diri kalacak kıvamda 3/4 dakika soteleyelim somon pastırmaların da tuzunu hesaba katarak çok az tuz katıp ılınması için bekletelim.

Tezgaha ilk üçgen yufkamızı açalım kenarlarından içe doğru aşağı da birleşeçek şekilde kıvıralım yufkaları.
Geniş kısmına domates biberli harçtan koyup üzerine ince dilimleyip böldüğümüz kaşar peynir parçalarını yerleştirelim.Kaşar peynirlerin de üzerine bir dilim somon pastırmayı elimizle ufak parçalara bölerek ilave edelim.İki kenardan hafifçe içe kıvırarak yukarı doğru 2/3  parmak enliğin de yassı olacak şekilde saralım.

Diğer üçgen yufkalarımız bitene kadar aynı işleme devam edelim.Derin tavaya bol fındık yağını alıp kızdıralım.İçine somon pastırmalı paçanga böreklerimizi atarak nar gibi olana kadar kızartalım.Kızaran paçanga böreklerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını çektirelim.Soğutmadan sıcak olarak servise sunalım.İster ara sıcak olarak ister sabah kahvaltıların da veya günün çay içme saatlerinde çayımıza eşlik etsinler.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Sevgilerimle ve de günleriniz bol balıklı sofralarda en çok sevdikleriniz ile bir arada geçsin..






0 yorum:

Yorum Gönder