Vişnap

Fırında Mihaliç Peynirli Taze Soğanlı Yumurta

0
Merhabalar.
Taze soğanları sebzelikte unuttum,altta kalmışlar görmemişim.Hemen onları en kısa yoldan değerlendirmek lazım sabaha çıkmaya bilirler.Malum artık günümüz de sebzeler meyveler hep suni hep sahte hep dayanıksızlar hemen su koyveriyorlar.
"Günümüz insanların bazıları da böylesi suni beslendiği için mi acaba sahte gülüşlü sahte sevmeliler diye düşünüyorum kimi zaman"

Bunlardan bu taze soğanlardan ne olabilir ya taze soğan salatası bol nar ekşili ya da böylesi nefis bir taze soğanlı yumurta bir de içine bugünler de en çok sevdiğim peynir olan mihaliç peyniri katmalı diye aklımda ki düşünceler böylesi geldi geçti ve az önce yaptım aklımda olan pratik tarifi.Soğumadan sıcağı dumanı üzerinde iken paylaşmak için de tarifini hemen yazdım.
Malzemeleri:
1 Tatlı kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 Demet taze soğan
3 Adet yumurta
100 Gr mihaliç peyniri
Çok az tuz "bir fiske"
Kırmızı toz biber
Tarifi:
Taze soğanları ayıklayıp yıkayıp süzdürüp irice keselim.Sahana tereyağ ve sızma zeytinyağ karışımını alıp kızdıralım.İçine doğradığımız taze soğanları atıp çok az hafif diri kalacak kıvamda soteleyelim.

Kenara alıp fırın kabına aktaralım sotelenmiş taze soğanları.Üzerine biraz rendelenmiş mihaliç peyniri serpelim.Üzerine 3 adet göz açıp buraya yumurtaları kıralım.Tekrardan geri kalan rendelenmiş mihaliç peynirinin tamamını serpelim.Üzerlerine acı toz kırmızı biber ve çok az tuz "bir fiske"serpelim.Tuzunu kontrol edip tuz miktarını ayarlayalım."mihaliç peyniri aşırı tuzlu zira"

180 derece ısıya ayarladığımız fırında yumurtalar hafif sulu kıvamda pişip mihaliç peynirleri eriyene kadar fırında tutalım.
Ve soğutmadan ister sabah kahvaltıların da ya da benim tercihim ikindi kahvaltıların da yanında demli çay eşliğin de sevdiklerimizle beraber tüketelim bu nefis lezzeti..
SEVGİLERİMLE...



0 yorum:

Yorum Gönder