Vişnap

Mandalinalı Kek

0

Merhabalar.
Yine yeni bir kalıp ve kalıpla beraber yeniden kek yapma istekleri.Fena taktım bu sıralar keklere yaptıkça tecrübe sahibi olup bir öncekinden daha da güzel kekler yapar oldum.

Oysa önceleri hiç sevmezdim kek yapmayı çoğunluk hayal kırıklığı yaşardım özendikçe sakındıkca güzel olsun dedikçe bana inat istediğim gibi olmazdılar.Şimdiler de yok artık böyle bir durum söz konusu dahi değil.Çünkü hiç özenmiyorum olursan ol olmazsan olma deyip çırpıp atıyorum onları fırına.Özenmeyecek akışına bırakacaksın tıpkı hayat gibi.
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
1+1/2 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı fındık yağı 
1 + 1/2 Su bardağı taze mandalina suyu "300 ml"
1/2 Su bardağı ılık su "100 ml"
2 Yemek kaşığı mandalina kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat 
Aldığı kadar un "koyu boza akışkanlığında"
2 Adet mandalinanın dilimleri
Tarifi:
Kek malzemelerinin oda ısısında olması için 1 saat öncesi buzdolabından dışarı çıkarıp bekletelim.Kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım.Kek kalıbının dip alt kısmına yağlı kağıdın üzerine yıkayıp kabukları ile dilimlediğimiz yuvarlak mandalina dilimlerini tek sıra halinde koyalım.

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şekerini ilave edelim,şeker eriyene kadar çırpalım.Taze mandalina suyu,sade ılık suyu,fındık yağını ve mandalina kabuğu rendesini ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edelim.

Ununu kontrollü olarak ve eleyerek katalım.Karbonat ve kabartma tozunu bu aşama da eleyerek ilave edelim.Kek harcının kıvamı koyu boza akışkanlığında olsun.

Kek harcını tabanına sıraladığımız mandalina dilimlerinin üzerine dökelim.Tezgaha hafifçe vurup eşit dağılmasını sağlayalım.Üzerine kalan diğer mandalina dilimlerinin alt yüzünü unlayıp "dibe çökmemesi için" kek harcının üzerine sıralayalım.

165 derece ısıya ayarladığımız soğuk fırına atalım ilk 20/25 dakika fırın kapağını açmayalım.Kabarıp kalıbın kenarlarından ayrılmaya başlayan keke batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.

Dışarı alıp nihale üzerinde ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servise sunalım.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
Sade düz bir kek olsun içine mandalinadan başka hiç bir lezzet karışmasın istediğimden ceviz,fındık,fıstık vs katmadım.Ve iyi ki öyle yapmışım pişerken dahi mutfağı saran o müthiş mandalina kokusu çok baştan çıkarıcı çok harikaydı.
Aşk ile mutluluk ile ve de en önemlisi sağlık ile kalın.SEVGİLERİMLE..













0 yorum:

Yorum Gönder