Vişnap

Havuç Taratorlu Köz Biber Ruloları

0
Merhabalar.
Düşünüyorum da bazı insanlara sadece merhaba deyip ardından nasılsın demeden yoluna devam edeceksin.O selamı da Allah'ın selamı olduğu için vermek gerek diye düşünüyorum.Bana kalsa kıymetli kelimem "selam" sözünü ziyan etmem dahi hak etmeyenlere.Çok bile onlara tek bir selam,diğer kelimelerimin hepsi benimdir saklımda tutuyorum hak edenler için.
Uzaklaşıyor uzak tutuyorum artık beni üzen bu tip negatif insanlardan.

Ve bu kadar söylenmem dile getirmem yetsin diyorum aşağıda tarifi yazmaya geçiyorum.Bugün çaya misafirlerim vardı onlar için yaptım hepsi yaptığım bu meze salata artık ne derseniz o olsun çok sevdiler,lezzeti de görünümü gibi süper oldu.
Malzemeleri:
7/8 Adet yeşil ve kırmızı karışık kapya biber
Yarım kilo havuç
1/2 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 Çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 Yemek kaşığı fındık yağı
4/5 Diş sarımsak
1 Su bardağı yoğurt
2 Yemek kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Tarifi:
Kapya biberleri yıkayıp kuralayalım.İster fırının ızgara koumunda ya da ocak üzerinde közmatikte közleyelim.Kabuklarını soyalım saplarını ve  tohumlarını temizleyelim süzgeçe alalım fazla sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletelim.

Havuçların kabuklarını sebze soyucu ile soyalım ve rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Kuşaneye fındık yağını alıp ortadan az hafif kısık ısıda havuçlar yarı diri kıvama gelene kadar arada karıştırarak soteleyelim.Tuzunu ilave edip bir kenara alalım soğuması için.

Bu arada sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyelim.Kaseye yoğurdu alıp sarımsakları ilave ederek karıştıralım.Mayonezi katıp hepsini birden karıştıralım.Soğuyan havuçları da ilave edelim,kuş üzümlerini,sızma zeytin yağını,ceviz içlerini,tuzunu ve de kimyonunu ilave ederek hepsini alt üst ederek karıştırıp harmanlayalım.



Soğuyan kapya biberlerini uzunlamasına ortadan ikiye keserek  biberlerin büyüklüğüne göre ikiye üçe gerekirse dörde keserek ayıralım.Benim kapya biberlerim çok büyüktüler o yüzden uzunlamasına dörde böldüm her birini.

Kesim tahtası üzerinde veya büyükçe servis tabağına kapya biberin bir parçasını alıp geniş kısmına yeterince havuç tarator koyup yukarı doğru rulo yaparak saralım.Diğer biberler ve havuç tarator bitene kadar aynı işleme devam edelim.Hazırladığımız köz biber rulolarını servis tabağına alıp servise sunalım.
Tuttuğu eli ne olursa olsun şartlar zorluğu gösterse dahi bırakmayıp sımsıkı tutan o güzel öpülüp sevilesi elleri tutup yüreğinizin üzerine sıkıca bastırın sıcaklığını hissedin ve hep orada sol tarafınızda tutun,zira onlar çok kıymetliler değerini bilelim bizi gerçekten sevip elimizi hiç bırakmayanları kırmayalım üzmeyelim lütfen.
SEVGİLERİMLE.






0 yorum:

Yorum Gönder