Vişnap

Ançuezli Karalahana (Pancar) Salatası

0
Merhabalar.
Dünden bir  evvelki gün olan cumartesi buraların semt pazarı vardı.Ben de uzun zamandır pazara gitmemiştim özlemişim onca yeşillikleri otları meyvelerin renklerini bir arada görmeyi.
Tabii bu sefer tuttum kendimi alışverişlerimi fazla abartmadan yaptım.Yarı aklım brokoliler ve brüksel lahanaların da kaldı yer elmasını ise hiç unutmadım ilk fırsatta alıp pişireceğim hepsini.

Kara lahanalar öyle taze yeşil ve güzeldiler ki önceliği onlara verdim bir sürü aldım.Sarmasını ve yemeğini yapmak istiyorum ama önce salatasını yapmaya karar verdim ve yaptım da bizler çok sevdik.

Hamsi ançuezlerimi kendim yaptım.Bitti bitiyorlar çok az kaldılar.Şayet Görele'ye gidersem ki oysa yeni geldim sayılır değil mi ama yine en yakın zamanda inşaAllah gideceğim.Yine yeniden hamsi ançuez yapmayı düşünüyorum zira.
Malzemeleri:
1 Bağ körpe kara lahana(300 Gr)
1 Adet kırmızı soğan
5 / 6 Adet hamsi ançuez
3/4 Adet yeşil zeytin
1/2 Adet kornişon
Bir tutam kırmızı lahana turşusu
Salata Sos malzemeleri:
1 Çay kaşığı kuru nane
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
 1 Yemek kaşığı limon suyu
 1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı karışık turşu suyu
2 Diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
Tuz
Tarifi:
Körpe kara lahanaların yapraklı kısımlarını ayıklayıp yıkayalım ve kaynar suya batırıp bir kaç dakika tutalım.Çıkarıp direk buz soğuk suya atalım bir kaç dakika bekleyelim,süzgece alıp süzdürelim.

Kırmızı kuru soğanı piyazlık doğrayalım.Yeşil zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp ince dilelim.Sos kasesine sos malzemelerini koyup çırpıcı ile iyice çırpalım tuzunu katalım.

Körpe kara lahanaları ince kıyalım,salata tabağına alalım.Üzerine yeşil zeytin dilimlerini,kırmızı lahana turşusunu,kırmızı soğan dilimlerini,ince dildiğimiz kornişonları ilave edelim.Hamsi ançuezleri de üzerine koyalım.Üzerine çırptığımız sos malzemesini boca edip kaşıkla alt üst ederek karıştıralım salatamızı.Vaktimiz varsa bir yarım saat kadar bekletip servise sunalım.Yok vaktimiz yoksa hemen servis yapabiliriz.Yapacak olanlara afiyetler olsun

Benim kırmızı biberli yeşil zeytinim yoktu güzel olurdu olsaydı.Bir de güzel değişik lezzetli mayhoş ekşi çok güzel salata oluyor yapmanızı tavsiye ederim.Hamsi ançuez şart değil.
Sevgilerimle hoşça kalın gönlünüz şen olsun.






















0 yorum:

Yorum Gönder