Vişnap

Cennet Hurmalı Kek

0

Merhabalar.
Bugün kafam bozuk nedeni ise bir ara nette geziniyorum emek hırsızı bir sitede kendi tariflerimi ve görsellerimi gördüm.Başka sitelerde de hep görüyorum.Hiç kaynak belirtilmeden adeta kendileri yapmış emek vermiş gibi yayınlamışlar.

Utanmazlar bir de sitenin köşesine hiç bir tarifimiz kaynak gösterilmeden kullanılamaz.Terbiyesiz sen benim tariflerimi görsellerimi kullanırken benden izin aldın mı kaynak gösterdin mi?Elini kolunu sallaya sallaya geldin bloğumdan tarifimi görsellerimi çaldın gittin hırsızlığını kılın bile kıpırdamadan Allah'tan korkmadan yaptın.Sorarım sana müslüman mısın sen?evet müslümanım dersin,sen nasıl müslümansın derim ben de sana.?
Bilmez misin kul hakkı için ahirette benimle yüz yüze geleceksin.Ve o büyük hesap günün de ben sana hakkımı asla helal etmeyeceğim.Var bu dünya da sen hırsızlığınla hırslarınla eğlen  oyalan.Öbür gerçek dünyada Rabbim seni ve senin gibileri benim karşıma çıkaracak ve görüşeceğiz seninle ve senin gibi bütün emek hırsızlarıyla.
Milimine kadar maddi ve manevi her hakkım,emeğim haram zıkkım olsun sizin gibi terbiyesizlere.hırsızlara saygısızlara.!

Vallahi böyle anlarda öyle çok soğuyorum ki bloğumdan hemen o an o sinirlerimin en tepemde olduğu an da bloğu kapat ya da dursun hiç bir şey yazma bırak öylece yüz üstü her şeyi çek git diyorum.Sonra biraz sinirlerim yatışıyor kendime geliyorum yine başlıyorum tariflerimi yazmalara.

 Yeter bu kadar şikayetlerimi dile getirmem.Neye faydası olacak hiç bir şeye ama o an için söylenmem iyi geliyor bana.

Artık cennet hurmalı kek tarifimi yazayım.
Ben aslında hiç sevmem ve ağzıma dahi sürmem hurmayı.Fakat bizim bahçede ki hurma ağaçının meyveleri şurup gibi hiç ağzı burmuyor damakta şeker gibi tadını hissediyorsun.İlk yediğimde aaa ne kadar güzelmiş bu neden dediğim de ziraat aşılı hurma ağacıymış.Tadını sevdiğim halde yine de 2 veya en çok 3 tane meyvesini yerim.

Daha öncesi reçel ve marmelatını yapmıştım evde hurmayı sevenler bayıldılar bilhassa da yaz ayında hurmalar yokken özlemler duyulduğunda hemen bir tabak içinde hurma reçeli hop sofrada yerini alıyordu.Geçenler de yine az  bir miktar yaptım reçelini.Bugün de hurmalı kek yapmak geldi aklıma.yaptım da.
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker 250 gr
1 Çay bardağı fındık yağı
1 Su bardağı  olgun cennet hurma püresi
1 Su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 Paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
 Aldığı kadar un "koyu boza akışkanlığında olacak kıvamı"
Tarifi:
Kek malzemelerinin oda ısısında olması için yarım saat önceden buzdolabından çıkarıp dışarıda bekletelim.Kek kalıbını yumuşak margarinle yağlayıp un serpelim her tarafına dağıtalım ters çevirip fazla unlarını silkeleyelim.

Karıştırma kabına yumurtaları kıralım toz şekerini ilave edip birlikte toz şeker eriyene kadar çırpalım.Fındık yağını ve hurma püresini ilave edip çırpmaya devam edelim.

Unu kontrollü olarak  kabartma tozu ve karbonatla birlikte eleyerek harcımıza ilave ederek çırpmaya devam edelim.Una buladığımız ceviz içlerini ve kuş üzümlerini katalım.Kaşıkla karıştırarak her yana eşit dağılmasını sağlayalım.

Kek harcını kek kalıbına dökerek kalıbı tezgaha hafifce vurarak eşit olarak her yana dağılmasını sağlayalım.160/165 derece ısıya ayarladığımız soğuk fırına atalım kekimizi.İlk 20/25 dakika fırın kapağını asla açmayalım.Kek kabarmaya başladığında fırın ısısını 170 dereceye getirelim.Batırdığımız kürdan temiz çıktığında fırından alıp nihale üzerinde ilk  sıcağının çıkmasın bekleyip sonrası üzerine isteğe göre pudra şekeri serperek servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.


Dikkat ettiyseniz bu kek tarifim de su ve süt yok hurma püresinin akışkan kıvamı yeterli geliyor.Kakao çikolata da yok ama bilmem neden rengi koyu oldu.İç dokusu da hafif ıslak biraz brownie görünüm ve de lezzetindeydi.

Bir de bir güzel kabardı kabardı pişti sonra ben onu dışarı nihale üzerine aldım ilk sıcağı çıksın fotoğraflarını çekeyim diye,aaa o kabarıklık gitti ve hafiften çöktü kekim.
Ben acaba nerede hata yaptım diye düşündüm bir an sonra lezzetine bakınca aman hiç önemli değil çökmesi dedim.Üzerine pudra şekeri serptim ki fotoğrafları da lezzeti gibi güzel çıksın istedim.Yakıştı pudra şekeri hem görsel olarak hem de lezzetini katladı.

Beğendik mi evet çok beğendik lezzetini cennet hurmasını sevmeyenlere dahi bu keki yapın der tavsiye ederim.
Bir arada hazır cennet hurmaları varken kurabiyesini de yapmak istiyorum nasip olursa.
SEVGİLERİMLE..









0 yorum:

Yorum Gönder