Vişnap

Cennet Hurmalı Cevizli Kurabiye

0
Merhabalar.
Bir süreliğine yok oluşlar bulunduğun yerden uzaklaşmalar yetiyor mu?Yetmiyor yetmesine sadece hiç yokluğun az da olsa var oluşuna rıza gösteriyoruz kimi zaman.Yoktum gittim uzaklaştım kendime kaldım salt kendim ve temiz köy havası yettik birbirimize.Akıllı telefonumu kapattım dönüşe kadar sadece bir iki kere açtım önemli bir kaç mailler için.Diğer akılsız telefonum açıktı bana kalsa onu da kapatırdım da olmuyor beni seven merak edenler adına açık tutmak zorundaydım.

Netsiz hayat beni bir iki gün zorladı sonrası alıştım hatta unuttum dahi net olayını.Sadece kendimi yaşadım tam da istediğim gibi köye çıktım bana orada çok sevgi dolu davrandılar.Onlar zaten beni her zaman çok sevmişlerdir.Ben de severim hepsini de köye gittiğim zaman pek yatılı kalmak istemezdim canım sıkılırdı bir süre sonra.Bu sefer hiç sıkılmadım o kadar sakin ve huzur dolu günler ve zamanlar geçirdim ki gece erken yatıp sabah erken kalkmak doğan güneşi seyretmek güneşin ayazında donmak sulu kar yağışı bir ara yerini lapa lapa kar yağışına bıraktı.

Camın önünden seyrettim ağaçların dalları kar taneleri ile kaplandı apayrı bir güzellikti dayanamadım aldım fotoğraf makinemi dışarı çıktım ellerim üşüye üşüye doğanın fotoğraflarını çektim.bunlar hep unuttuğum güzelliklerdi.

Bahçeden kara lahanalar topladım onlar en sevdiğim olan mısır yarmalı sardılar kuzine sobada pişirdik bir kenarına da çay suyu koyduk kestaneler pişirdik ekmekler kızarttık o ekmekler ki odun ateşinde pişen kocaman dilimli ekmeklerdi bir dilimi ile sanırsın bir bütün şehir ekmeğini yedin.

Bol bol balık en çokta hamsi yedim bunları hep kuzine sobada pişirdik.Pide ki ben Görele'nin pidelerini de çok severim ama bu sefer sadece iki kere yedim.Balık balıktı en çok yemek istediğim.Karadeniz'in balıkları dahi çok farklı çok lezzetli.

Daha sonra arada diğer tariflerimin,paylaşımlarımın yanı sıra Karadeniz ile ilgili bir iki satır araya sıkıştırır yine yazarım.

Dün geldim bugün mutfağımı özlemişim girdim mutfağa ve az unutmuşum bu kadar kısacık zaman içinde yemek yapmayı,bir acemilik halleri geldi üzerime bıçaklar neredeydi yok bunun yeri değişmiş filan diye söylendim bir ara.Ya da dediğim gibi ben mutfağımı da unutmuşum yabancı geldi bana bir an için.

Zeytinyağlı pırasa yaptım sıfır tuz hiç ilave etmemişim onu da unuttum fazla temiz hava oksijen burada ters etki yaptı bana:).Sanırım daha adapte olamadım buralara.

Yarına çaya misafir davet ettim arkadaşlarım gelecekler.Gitmeden önce aklımda döndüğümde cennet hurmalı kurabiye yapmak vardı onu yaptım az önce netten araştırdım biraz hep kek tarifleri vardı onu ben yaptım da gittim zaten istediğim tarifi mutfaksirlari sitesinde gördüm ve aynısını yaptım sadece vanilya sevmediğimden katmadım.Sonuç harika bir kurabiye oldu bu güzel nefis tarif için çok teşekkür ediyorum sevgili Nilay.<3
Malzemeleri:
290/300 Gr un
1 Çay kaşığı toz tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Çay kaşığı ucu ile muskat rendesi
200 Gr toz şeker
3 Adet orta boy cennet hurması püresi
1 Adet büyük boy yumurta
100 Gr tereyağ oda ısısında
50 Gr kıyılmış ceviz içi 
Tarifi:
Kuru malzemeleri "un,kabartma tozu,toz tarçın,toz karanfil,muskat rendesi ve toz şekeri" bir derin kaba alıp kaşıkla karıştıralım.

Diğer bir kapta yumurtayı ve yumuşak tereyağını çırpıp karıştıralım. Kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp blendırda püre haline getirdiğimiz cennet hurması püresini tereyağlı karışıma ilave edip çırpmaya devam edelim.

Diğer tarafta karıştırıp hazır ettiğimiz kuru malzemeli karışımı cennet hurmalı karışıma ilave edip kaşık veya spatula yardımı ile karıştıralım.Birbirleri ile iyice karıştıktan sonra kıyılmış ceviz içlerini de ilave edip tekrardan karıştıralım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip  kurabiye hamurundan şayet sizin de benim gibi dondurma kaşığınız yoksa yemek kaşığı ile dolu dolu alıp 2/3 cm  aralıklı olarak düzgünce yağlı kağıt üzerine paylaştıralım.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 12/15 dakika arası kurabiyelerin kenarları kahverengi renk alıncaya kadar pişirelim.Dışarıda nihale üzerinde kendi tepsisinde soğumaya bırakalım.Ve harika kurabiyeleri ister çayla ister kahveyle sevdiklerimize servis edelim.
Harika lezzetli bir kurabiye oldu sizlere de hurmanın mevsimi zamanı geçmeden mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.Vanilya tadını sevmediğim için ilave etmedim seveni için mutlaka harika bir lezzet katar vanilyada diye düşünüyorum.

Bir daha ki tarif paylaşımına kadar hoşça kalın yüreğinizin sıcaklığı hiç bitmesin SEVGİLERİMLE..











0 yorum:

Yorum Gönder