Vişnap

Portakallı Damla Çikolatalı Kek

0
Merhabalar.
Şu an portakallı damla çikolatalı kekim fırında pişiyor.Ben de beklerken  bu arada tarifini mi yazsam yoksa yoğurt mu mayalasam kararsız kaldım derken sütü ateşe koydum ısınması için.Geçtim pc nin başına inşaAllah unutup sütün sıcaklık ayarını kaçırmam.Sonra kolay soğumuyor,işlerimi bir an önce yapıp cafeye gitmem gerek.Başlayım tarifi yazmaya artık nasip bakalım.
Malzemeleri:
3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker "200 gr"
1 Su bardağı süt "200 ml"
1 Su bardağı taze portakal suyu "200 ml"
2 Yemek kaşığı portakal reçeli
1 Portakal kabuğunun rendesi
1 Küçük çay bardağı fındık yağı
1 Paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 Çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un "koyu boza kıvamı"
Tarifi:
Kek malzemelerimizin hepsinin oda sıcaklığında olması için buzdolabından yarım saat önceden çıkartıp oda ısısına gelmesini bekleyelim.Bu arada kek kalıbını yumuşak margarinle yağlayıp unlayalım,fazla unlarını silkeleyelim.

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şekerini ilave edelim çırpıcı ile şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım.Fındık yağını,sütü,portakal suyunu ve portakal reçelini ilave edip çırpmaya devam edelim.

Portakalı yıkayıp kurulayalım kabuğunu rendeleyelim katalım harçımıza.Unumuzu,kabartma tozu ve karbonatımızı eleyerek ve bir yandan çırparak kontrollü bir şekil de ilave edelim.Koyu boza kıvamı aldığın da damla çikolataları una bulayıp içine katalım kaşıkla karıştırıp her yana eşit dağılmasını sağlayalım.

Kek harçımızı kalıba döküp kalıbı tezgaha usul usul vuralım eşit olarak dağılsın,piştiğinde yamuk olmasın kekimiz.Benim neden bilmem arada yamuk olur keklerim varsın olsun canı sağolsun:)

Ve 160 derece ısıya ayarlı soğuk fırına atalım keki,kabarmaya başladığında derecesini 170/175 dereceye çıkaralım.İlk 20/25 dakika asla fırının kapağını açmayalım ki kabaran keki söndürmeyelim.Bu süre sonunda içine batırdığımız kürdan temiz çıktığında keki fırından alıp nihale üzerin de ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim.Ve çayı demleyelim yok çay olmasın derseniz meyve suyu cola vs ile hemen servise sunalım.


Portakallı damla çikolatalı kekimi taze sıkılmış portakal suyu ile servis yaptım.Portakal kürü gibi milleti portakala doyurdum:) SEVGİLERİMLE..





0 yorum:

Yorum Gönder