Vişnap

Muffin Kalıbında Lorlu Baharatlı Poğaça

0
Merhabalar.
Geçtiğimiz hafta içi arkadaşımla Şişli'ye gitmiştik.Aslında pek istememiştim gitmeyi benim aklımda Kadıköy'e gitmek olunca arkadaşım daha sonra da oraya gideriz deyince kıramadım ve gittik

İyi ki gitmişiz yolda yürüyoruz karşıdan iki bayan geliyor birinin bana olan bakışları dikkatimi çekti bayağı uzaktılar baktım gülümsüyor daha yakınıma gelince Bismillah kim bu dememe kalmadı biz de bir çığlık sarılış sokak ortasında.Nasıl mutlu oldum nasıl sevindim,uzun yıllar vardır bir on yıl görmediğim haber alamadığım birbirimizin izini kaybettiğimiz çok sevdiğim arkadaşımdı karşımda duran.İnanamıyorduk bir türlü bu güzel süprize.

Hemen orada bir cafeye girdik konular derin konular uzundu evlenmiş Kuwait'e yerleşmiş telefonlarımızı e-mail adreslerimizi aldık verdik ve bir başka en kısa müsait bir günde o Kuwait'e gitmeden buluşup uzun uzun sohbet etmeyi kararlaştırdık inşaAllah.

Ve gelelim bugün mutfağımda pişirdiğim lorlu keten tohumlu poğaçalarımın tarifine.
Malzemeleri:
300 Gr lor
Çeyrek demet maydanoz
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı fındık yağı
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı+1 yemek kaşığı fındık yağı üzeri için
1 Yemek kaşığı sirke
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı toz şeker
2 Tatlı kaşığı silme tuz
1 Yemek kaşığı mayonez
2 Yemek kaşığı keten tohumu
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kekik
Aldığı kadar un 
(hamurun kıvamı ele hafif yapışacak yumuşaklıkta olacak)
Tarifi:
Büyük geniş karıştırma kabına lor peynirini alıp çatalla ezelim.İçine yarım paket yumuşak margarini,ince kıydığımız maydanozu,fındık yağını,yoğurdu,2 adet yumurtayı,sirkeyi,toz şekerini,tuzu,mayonezi,keten tohumunu,kırmızı pul biberi,kekiği katalım kontrollü olarak ununu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.

Unu ölçülü azar azar katalım bir yandan da hamurumuzu yoğuralım.Kıvamı kulak memesinden daha yumuşak hafif ele yapışacak kıvamda olsun.İyice yoğuralım poğaca hamurunu ve üzerini temiz bir mutfak havlusu veya streç film ile örtüp  yarım saat kadar bekletip dinlendirelim.

Bir kaseye fındık yağı alalım elimizi arada yağlamak için,muffin kalıplarımızın içlerine muffin kağıtlarını koyalım.

Elimizi hafif yağlayıp hamurdan fındıktan büyük cevizden küçük 3 adet parça koparıp avuç içimizde tek tek yuvarlayıp muffin kağıdının içine bırakalım.Diğer muffin kalıplarını da aynı şekilde 3 er adet mini toplar yaparak dolduralım.Bütün poğaça hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.

Üzerlerine fındık yağı ile incelttiğimiz yumurta sarısı sürelim.Muffin kalıplarımızı önceden ısıttığımız 190/200 derece fırına alıp poğaçalarımız nar gibi kızarana kadar pişirelim.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
İçin de keten tohumu olduğu için üzerlerine ayrıca susam,çörekotu vs serpmeye gerek görmedim.İlla muffin kalıbı olması şart değil desemde muffin kağıtları da aynı şekil doldurulup fırına verilir ama poğaca hamuru yayılma yapabilir.
Ondan dolayı muffin kalıpları ile pişirdim.Bu malzeme ile bayağı bir poğaça çıktığı için 3 defada fırında pişirdim biraz zaman aldı.Bir de benim fırınım küçük mini fırın,büyük fırını açmaya da o an üşendim.

Sevgi ile mutluluk ve de huzur içinde geçsin günleriniz,sofralarınızda hep en çok sevdikleriniz olsun.
                                                                                                               











0 yorum:

Yorum Gönder