Vişnap

Hardallı Soya Soslu Ciğer Kebap

0
Merhabalar.
Son tarifimi paylaştığımdan beri pc yi hiç açmadım açamadım zaman bulamadım.Öyle deli yoğun geçti ki geride bıraktığım günlerim,neyse bugünler de işlerimi halledip biraz rahatladım nefes aldım çok şükür.

Tariflerim birikti arşivdeler hepsi.Zamanı geldikçe yayına vereyim istiyorum.Beni bir de bu sıcak ve nemli havalar çok etkiliyor.Oldum olası sıcaklarla aram hiç iyi değildir.Soğuk olsun kış mevsimi gelsin istiyorum verimli olmak adına.

Geçen hardallı soya soslu güzel değişik ciğerli tarif yaptım,tabii yine benim çok sevdiğim tavuk ciğeri ile.Ben ve bir kaç kişi dışında nedense seveni hiç yok ciğeri duyanların suratları düşüyor:)
Malzemeleri:
1 Kg tavuk ciğeri 
Yarım çay kaşığı limon tuzu
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet kırmızı kuru soğan
1 Adet büyük kırmızı kapya biber
3/4 Adet yeşil biber
2 Tatlı kaşığı dijon hardal
2 Yemek kaşığı soya sosu
1 Adet limon
2/3 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kimyon,
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
 Tarifi:
Tavuk ciğerlerini temizleyip fazla kısımlarını kesip atalım Fazla ufaltmadan ikiye üçe bölelim ciğerleri ve yıkayalım.10/15 dakika soğuk suda bekletelim yüreğinde ki kan pıhtılarının çıkması için.Sonrasında bol su ile tek tek yıkayalım süzgece alalım.

Tencereye alalım ciğerleri üzerini geçecek kadar su koyup içine bir adet kuru soğanı soyup ikiye üçe bölerek ilave edelim.Limon tuzunu ve yarım limon suyunu da katalım 5/10 dakika kaynatalım ciğerleri.Süzgece alıp süzülmelerini sağlayalım.

Derin tavaya tereyağını alıp eritelim.Piyazlık doğradığımız kalan diğer kuru soğanı ve kırmızı soğanı ilave edelim saplarını kesip tohumlarını çıkardığımız biberleri de irice doğrayıp soğanlara katalım.Hafif yumuşayana kadar sotelemeye  devam edelim.

Ciğerleri katalım ve orta ısılı ateşte arada karıştırarak kavuralım.Yarı pişme kıvamında iken içine dijon hardalı,kalan diğer yarım limonun suyunu ve soya sosunu katalım harmanlayalım ciğerlerle.Pişmesine yakın ki 10/15 dakika yeterli oluyor pişmesi için zaten, daha öncesi de haşladığımız için.Son an baharatlarını ve tuzunu rendelenmiş sarımsaklarını da katalım.Bir iki dakika daha tutup ateşin altını kapatalım.Servis tabağına bir iki adet lavaş serip üzerine ciğer kebabımızı boca edip kaşıkla düzeltip soğutmadan servise sunalım.
Sizde eğer ciğer sevmiyorsanız  bu tarif ile denemenizi tavsiye ederim.Ciğerin o kendine has kokusu dahi olmuyor gayet lezzetli ve de çok güzel.Bir de lavaşa sarıp dürüm şeklin de yemesi de ayrı keyifli.
SEVGİLERİMLE.










0 yorum:

Yorum Gönder