Vişnap

Fıstıklı Cevizli Peynir Ezmesi

0
Merhabalar.
Uzun süredir bloğumu güncellemedim,sizlerin bloğunu ziyaret etmedim edemedim:(Ara verdikçe zaman geçtikçe farkına vardığım her geçen gün daha da blogtan soğuduğum.Tabii bunda bazı kişilerin negatif tavırları da etkendi.

Düşündüm ya şimdi geri dönmemek üzere bloğumu bırakmak ya da beni üzen kişileri ardımda bırakıp kaldığım yerden yeniden blog yazmaya devamdı.

Aldığım kararlar doğrultusun da artık bundan sonra hassas duygulu yaradılışımı sadece kendim için değerlendirip hak etmeyenlere zerresini dahi harcamayacağım.Onlar beni üzen o kişileri hayatımdan sildim.

*********
Peynir ezmesi bir süredir yapmak için aklımda olan bir tarifti.Girit ezmesi desem aslını tam olarak bilemediğim için nette yaptığım araştırmalar sonucu çok çeşitli tarifler ile karşılaştım.Hangisi doğru eğri vazgeç vişnap sen ez peynirlerini kat ceviz fıstıklarını adına da "fıstıklı,cevizli peynir ezmesi"de gitsin dedim.

Ve güzel hoş bir meze oldu,hatta sabah ve ikindi kahvaltılarına da çok yakışır,sür sıcak ekmeğin üzerine yanın da demli çayın daha ne olsun.
Malzeme listesini tam ölçülü veremeyeceğim.Aşağı yukarı tahmini yazacağım aklımda kaldığı kadar ile.Zira evde kalan peynirlerimi değerlendirdim.Zaten ölçü miktar verilecek bir durum yok.Siz ağız tadınıza göre istediğiniz peynir çeşitlerini kullanın.Baharat ve taze otlarda da durum aynısı.
Malzemeleri:
Yağlı Ezine beyaz peynir 3/4 yemek kaşığı
İzmir tulum peynir 3/4 yemek kaşığı
Eski kaşar peynir 2/3 yemek kaşığı
Labne peynir 100 gr
3 Yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
3 Yemek kaşığı iri kıyılmış antep fıstığı
2/3 Diş sarımsak
Taze nane
Maydanoz
Dereotu
Acı kırmızı pul biber
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
Tarifi:
Derince kaseye labne dışında diğer peynirleri alıp çatal yardımı ile ezelim.Kaşar peyirini rendeleyelim.İçine azar azar sızma zeytinyağını ilave edelim.Rendelenmiş sarımsakları,ince kıydığımız dereotu,taze nane ve maydanozu da katalım.Antep fıstıklarını,cevizi irice kıyıp bir kısmını üzeri için ayırıp diğer kısmını ezilmiş peynirlerin içine ilave edelim.

Bu aşamada arzu eder ve acı severseniz acı kırmızı pul biber katın.Peynir ezmesinin kıvamına göre yumuşatmak için labne peyniri katıp karıştıralım. Sızma zeytinyağını da kıvamına göre gerekirse biraz daha katalım.

Benim peynirlerim sert olduğu için yaklaşık 100 gr labne peyniri kattım ve istediğim yumuşaklıkta kıvamı elde ettim.

İsterseniz servis tabağına hepsini koyup kaşığın tersi ile çukurlar oluşturup antep fıstığı ve ceviz kırıkları ile ve dereotu,maydanoz,taze nane ile süsleyip bir miktarda sızma zeytinyağ döküp servis edin.Ya da küçük kalıplarla porsiyonluk olarak şekil verip servis tabağına alıp yine aynı şekil de üzerlerine fıstık ceviz kırıkları dereotu vs yeşillikler ile süsleyip az sızma zeytinyağ gezdirip servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
İlk yaptım başta ben ve evin sakinleri tarafından çok sevildi.Ben de yine yeniden yapılacaklar listesin de yerini aldı bile.
Tam yaptım fotoğraflarını çekiyordum arkadaşım aradı gel çay içelim diye bir kaseye koyup ona da götürdüm yedi ve çok beğendi tarifi nasıl dedi söyledim ve o da yapacak.

Diyeceğim o ki şayet benim gibi daha öncesi yapmadıysanız yapmanızı tavsiye ederim.
Sevgi ile kalın,sevdikleriniz ile mutlu sofralar etrafında toplaşın.










0 yorum:

Yorum Gönder