Vişnap

Tortilla Tost

0
Merhabalar.
Ne zamandır aklımda olup belki bir yıldan fazla bir süredir hep yapmayı düşündüğüm ama nedense bir türlü kısmet olmayan tortilla tost nihayet bugüne nasip oldu.

Sabah kahvaltısında hepsi yenmeyip bir miktar patates kızartması kalmıştı.Bir ufak kase çeçil peyniri de her sabah kahvaltı sofrasına geliyor ve yenmeden doğru tekrardan buz dolabına geri gidiyordu.Yazık çok yakında küflenir bozulur bu ve atılır aman atılmasın diye inatla getirsem de kahvaltı sofrasına yok yüzüne bakan yoktu.İşte tortilla tost yapmak geldi akşam üzeri aklıma ve benden başka da kimse yoktu ev de ben yaptım ben yedim tortilla tostu.Ve lezzetini en çok hafif oluşunu çok çok sevdim.

Bundan sonra iç malzemesi değişik olan diğer çeşitlerini de denemeyi ve sevdiklerimle paylaşmayı düşünüyorum.Onların fikirleri ve lezzet hakkında ki izlenimlerini de çok merak ediyorum.
Malzemeleri:
1 Adet tortilla 
1 Ufak kase patates kızartması
1 Ufak kase (40/50 gr) çeçil peynir
1 Yemek kaşığı ketçap
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kekik
Çok az tuz (bir çimdik)
Tereyağ
Tarifi:
Tost makinesini kızdıralım.Tortillanın yarısına patates kızartmalarını eşit olarak yayalım.Üzerine çeçil peynirini yayalım ve üzerine ketçapı sıkalım.Kaşıkla malzemeleri düzleştirip yayalım her tarafına orta kısmına doğru biraz boşluk bırakalım.Bu boşluğa yumurtayı kıralım kaşıkla yumurtayı her tarafa doğru yaydıralım.Malzemelerin üzerlerine tuz,kırmızı pul biber ve kekik serpelim.Boş kısmı malzeme olan kısmın üzerine kapatalım D şeklinde olsun tortilla tost.

(Tost makinesine yağlı kağıt serip kağıdın üzerine koyup pişirdim.) Tost makinesinde her iki yüzünü tereyağlayıp kızarana ve peynirler eriyene kadar pişirelim.Sıcak olarak servise sunalım.

Bu arada ben kendime sundum ama önce fotoğraflarını çektiğim için biraz soğudu tortilla tostum.Olsun bu da yemek blogeri olmanın şartları böyle işte.Bir daha yapışımda ilk sıcağı ile yapıp yerim artık:)
Çok hafif pratik bir tarif ve iç malzemesi olarak dilediğimiz malzemeler ile çok çeşitleri yapıla bilinir bir tost tortilla tost.Benim gibi daha öncesi yapmadıysanız mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.SEVGİLERİMLE.

















0 yorum:

Yorum Gönder