Vişnap

Çilek Soslu Kuzu Kulağı Salatası

0
Merhabalar.
Kuzu kulağı benim çocukluğumun otları yeşillikleri.Buralar da bizler çocukken bizlerin oyun alanları evimizin arka tarafında olan dağ tepe alanlardı.Büyük su deposu vardı mahallenin bütün çocukları oraları mesken tutardık oyun oynamak için.Diken uçlarını yerdik kuzu kulaklarını koparır koparır nasıl iştahla yerdik mayhoş mayhoş suratımızı ekşiterek yine de en sevdiğimiz yeşillik kuzu kulağıydı.Kim daha çok görüp kopartıp yiyecek diye kendi aramızda yarış yapardık.

Ne güzel günlerdi o çocukluk günlerimiz dünya böyle kirlenmemişti,insanlar gerçekten adam gibi insandılar.Kimsenin içinde ruhunda en ufak bir kötülük yoktu.Şimdiler de öyle mi imkanı var mı çocukların o dağ tepe alanlara gidipte saatlerce oyun oynamasına.

Geçen semt pazarında gördüm aldım kuzu kulaklarını.Nerede görürsem hemen mutlaka alırım kuzu kulaklarını ama neden bilmem o çocukluğumda dağ tepe alanlar da yediğim kuzu kulaklarının lezzetini bir türlü bulamam.

Bugün de ufak bir dokunuşla kuzu kulaklarıma çilek sosu kattım inanılmaz güzel oldu yakıştı.
Malzemeleri:
1 Bağ kuzu kulağı
1 Dal taze soğan
Çeyrek demet dereotu
Bir kaç adet iri kıyılmış ceviz içi
7/8 Adet Murat Bey lezzet topları peyniri
3/4 Adet ufak çilek 
Sos Malzemeleri:
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
6/7 Adet kırmızı büyük çilek
Tarifi:
Kuzu kulaklarını bol su ile yıkayıp süzdürüp kurutalım.Taze soğanı ve dereotlarını yıkayıp kurutalım.Salata kasesine kuzu kulaklarını elimizle irice koparıp alalım.Dereotlarını ve taze soğanı ince olarak doğrayalım ilave edelim.Cevizi irice kıyıp katalım.Murat bey lezzet toplarını veya tulum peyniri,lor veya istediğiniz her hangi bir peyniri de katalım.3/4 adet çileği  istediğimiz şekilde kesip ilave edelim.

Salatanın sosu için blenderda diğer 6/7 adet çileği püre haline getirip üzerine sızma zeytin yağını limon suyunu,nar ekşisini ilave edip karıştıralım.Çilekli sosumuzu kuzu kulaklarının üzerine boca edip kaşıkla alt üst ederek harmanlayalım.Yarım saat dinlendirip demlendirelim salatamızı.Sonrası servis tabağına alıp ikram edelim sevdiklerimize.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Murat bey peynirlerinin lezzet toplarını tuzsuz olmasından dolayı çilek soslu kuzu kulağı salatada tercih ettim.İçinde çilek olduğundan daha çok yakışacağını düşündüm.Bir daha yapışımda tulum ve lor peyniri ilaveli yapmayı düşünüyorum.SEVGİLERİMLE.







0 yorum:

Yorum Gönder