Vişnap

Taze Soğanlı,Domatesli Yumurta

0
Merhabalar.
Kuşlar narindir,kuşlar özgürdür,kuşlar ötünce içimizin küskün bahçeleri şenlenir renklenir.Kuş cıvıltıları sessizliğin neşesidir.

Ben her ne kadar bir yemek bloggeri olsam da tarif yazımın girişin de böyle kuşlara methiyeler sıralarım,balık burcuyum sonuçta.!

Tam tarifimin görsellerini hazırlayıp çekim yapacağım karşı 4/5 metre ötemde ki dalları çiçekten çıkıp her bir çiçeği tomurcuklanmış kiraz ağaçının dalında narin bir kuş başladı ötüp cıvıl cıvıl sesi ile öyle ilgimi çekti ki elim de fotoğraf makinem durdum baktım sadece onu izledim ve dinledim sessizce nefes dahi almaya çekinerek.

O an minik kuşun fotoğrafını dahi çekmek istemedim bozulmasın o büyülü güzellik diye.
Malzemeleri:
1 Adet yumurta
3/4 Sap taze soğan
2/3 Adet çeri domates
1 Yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Çeri domatesleri yıkayıp minik doğrayalım,yarım yemek kaşığı tereyağ koyduğumuz tavada soteleyelim.Pişip inmesine yakın ayıklayıp irice doğradığımız taze soğanları ilave edip beraber hafif bir kaç dakika daha soteleyelim.Tuzunu katıp ateşin altını kapatıp yumurtasını pişirene kadar sıcak olarak muhafaza edelim.

Krep tavasına silindir silikon kalıbımızı koyup içine yarım kaşığı tereyağını koyup eritelim.Cızırdamaya başlayınca tereyağ silindir kalıbımızın içine bir adet yumurta kırıp hiç karıştırmadan kısık ateşte akı beyazlaşana kadar pişirelim.

Sonrası düz servis tabağına domatesli soğanlı malzemeyi alıp eşit olarak yayalım üzerine ayrı pişirdiğimiz yumurtayı spatula ile parçalamadan bütün olarak alıp koyalım.Şayet acı seviyorsak biraz da üzerlerine acı pul biberi serpip bir de simidimiz varsa siyah zeytin eşliğinde yiyelim demli çayımızı unutmayalım.
Slikon silindir kalıp kullanmak zorundaydım zira tek kişilik yumurta tavam yok almayı da düşünmüyorum.Krep tavasında yumurta yayılmasın istediğimden silindir kalıp kullandım.Sizler de minik tek kişilik yumurta tavası varsa kalıba hiç gerek yok bence.
                                                                    SEVGİLERİMLE.





0 yorum:

Yorum Gönder