Vişnap

Levrekli Enginar.

0
Merhabalar.
Arada kendimi dinliyorum bazen mutfakta aklıma aniden değişik lezzetler yapmak isteği neden niye bana bu düşünceler geliyor diye dinliyorum kendimi.İçim illa yapmak denemek isteği ile doluyor.

Ve bugüne kadar yaptığım her değişik tarif çok sevildi çok beğenildi.Tıpkı bu levrekli enginar da olduğu gibi.

Servis yaparken gözlerimi dikiyorum gözlerine daha ilk lokma yiyip yutulmadan nasıl olmuş olmuş mu ne diyorsun,beğendin mi diye diye öyle sabırsız davranıyorum ki milletin lokmasını yutmasına izin vermiyor sık boğaz yapıyorum.
İlla beğensinler istiyorum ondandır aceleci davranışlarım.Ve beğendiler hem de çok çok sevip keyifle yediler levrekli enginarı.
Malzemeleri:
4 Adet enginar
Yarım limon suyu
1 Adet levrek fileto
1 Küçük su bardağı kaşar peynir rendesi
1 Adet küçük kuru soğan
1 Adet küçük havuç
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Çay bardağı ince kıyılmış dereotu
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Tarifi:
Balıkçıdan levrek balığını fileto yapmasını isteyelim.Kuru soğanı ince yemeklik doğrayalım.Sızma zeytinyağını kuşaneye alıp içine soğanları,kuş üzümlerini ve rendenin iri tarafı ile rendelediğimiz havuçları katıp soğanlar karamelize olup havuçlar rengini bırakana kadar soteleyelim.

Levrek filetoları tavla zarı boyutunda doğrayıp kavrulan soğanlara ilave edip tuzunu,karabiberini ve toz şekerini katıp soteleyelim.Pişince ateşin altını kapatıp ılınması için kenara alalım.

Enginarları yıkayıp limon suyu ile her tarafını ovup limonlayalım.Buharda yarı diri kıvamda haşlayalım.

Ilınan levrekli malzemenin içine kaşar peynir rendesinin yarısını ve ince kıydığımız dereotlarını ilave edip kaşıkla alt üst edip harmanlayalım.Bu iç malzememizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıraladığımız enginarların çanaklarına dolduralım.

180 derece ısıtılmış fırında yarı kıvamda buharda haşlanan enginarlar tam olarak yumuşayana kadar tutup pişirelim.Son 5 dakika kala tepsiyi fırından alıp enginarların üzerine kalan diğer kaşar peynir rendelerini eşit olarak paylaştıralım.Tekrardan fırına sürüp kaşar peynirleri eriyene kadar tutalım.Sıcak olarak servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
İlk yaptım bu değişik lezzeti ve bizler çok çok sevdik sizler de yapmak isterseniz tavsiye ederim yapıp lezzetinin güzelliğini tatmanızı isterim.İlla levrek balığı olması şart değil.Somon,fener,mezgit,karides,kalamar,ahtapot ve dahi midye gibi deniz ürünlerinin her çeşidi ile olabilir.SEVGİLERİMLE.







0 yorum:

Yorum Gönder