Vişnap

Kokoreç.

0
Merhabalar.
Geçen çok sevdiğim arkadaştan öte benim manevi kardeşim ile bir İstanbul turu yaptık.Sabah çıktık evden akşamın geç saati döndük.Nasıl gezmek bu Allah'ım hiç anlamadık oradan oraya gezerken çok yorulduğumuzu.Ne zaman eve geldik ahhh bu ne ikimiz birden ölüyoruz yorgunluktan.Bizi en çok yoranda insanların kalabalığı sesleri o acaip uğultu halinde ki gürültüler çığırtkanların bağrış çağrış işporta tezgahlarında ki mallarını satış gayretleri.Oradan oraya mütemadiyen koşturan insanların hareketliliği.Bir festival panayır havası yaşadık o gün.

Dönüşte ne yesek diye düşünürken döner,kebap vs bizim buralar da var gel biz en alası kokoreç yiyelim deyip sokağın kenarlarına duvar diplerine atılmış masalardan birine oturduk.Nasıl güzel nasıl lezzetliydi yediğimiz kokoreçler.Vallahi bir ekmek arası kokoreç daha yemeği gözüm almadı, ekmeksiz de ben asla yiyemem kokoreçi.

Velhasıl tadı damağımız da kala kala kalktık geldik Üsküdar'a.Şu marmaray olayı da harika kolaylık oldu ulaşımda.Biz doğru Üsküdar balıkçılar, sakatatçılar çarşısında aldık soluğu.1 er kilo dilim kestirtip aldık kokoreçleri.Bİr de yetmedi bu kadar gezmek tuttuk burada cafeye uğrayıp yorgunluk kahvelerimizi de içtik iyi geldi o kahve bize.

Daha öncesi hiç evde yapmamıştım ilk pişirdim ve de çok kolay ve aynı lezzeti de yakaladım.Harika oldu,bundan böyle artık sık sık evde yapacağım kokoreçi.Sizler de seviyorsanız vallahi alın kokoreçleri evde bir güzel pişirip ister ekmek arası ki ben en çok o halini severim.İster tabakta porsiyon olarak yiyin.Bu ilk yapışım olduğu için bloğa da tarifini koymak istediğimden tabakta servis yapıp yedik bizler.Bundan sonrakiler hep ekmek arası olarak yenecektir.
Malzemeleri:
1 Kilo kokoreç
Kekik
Acı kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber
Tuz
Domates
Yeşil sivri biber
Tarifi:
Döküm tencereyi yüksek ateşte iyice ısıtalım.Veya teflon tava da olur.İçine kokoreç dilimlerini atıp yüksek ateşte pişirmeye devam edelim Çok su salıyor,saldığı suyu yarı içine tekrardan çektiğinde ateşin altını hafif kısalım.Kokoreçleri alt üst ederek pişirip kızartalım.

İnmesine yakın üzerlerine tuz,bol kekik,toz kırmızı biber ve kırmızı pul biber serpip ısıtılmış tabaklara alarak soğutmadan sıcak olarak yanında ince doğranmış domates ve yeşil sivri biber eşliğinde servise sunalım.

Yanında ekmeğimiz illa sıcak olsun Şayet yağını seviyorsanız bol bol ekmeği de banınız.Tadı vallahi öyle çıkıyor.

Kokoreçi sevip yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Vallahi kokoreç ve bilumum sakatat sevmeyenler de ayy ıyyy filan demesinler biz sakatat sevenler olarak gücümüze gidiyor:)Afiyet olsun deyin biz anlarız zaten sevmediğinizi:)Kalın sağlıcakla mutlulukla ve de sevgi ile.





0 yorum:

Yorum Gönder