Vişnap

Tavuklu Bulgur Pilavı

0
Merhabalar.
Dün gün bayağı telaşlı koşturmalı geçti yine.Bir gün öncesi gündüz öğlen duaya gidip dua sonrası da  arkadaşlarla buluşup cafeye gittik.Eve dönüş saatimiz bayağı geç saat oldu.Ertesi günü de ev de bahar temizliği faaliyetleri olacağı için yemeklerin bir kısmını geceden yapmak zorundaydım.Bir yandan da akşam yemeği telaşları.

Öyle bir koşturma içindeyken elektriklerin aniden gitmesi ile bütün işlerim aksadı ve geç saatlere kadar sürdü.O kadar çok yorulmuşum ki sabah yardım için gelen bayan kapıyı indirmiş ben sanki bir ölü uykusun dayım gibi hiç duymadım.Canım ya baktı duyuramıyor telefonla duyurdu ama:)

Aman Allah'ım o ne temizlikti o nasıl güçlü kuvvetli bir kadındı evi kaldırdı kopardı elinin değmediği tek bir yer kalmadı bir ara taşınıyoruz galiba dedim.Gece saat 21.00'de bitti işler ama bizde bittik vallahi.Bir ara bu kadın delirdi beni de terastan silkelemeye kalkmaz diye aklımdan geçirdim hatta kendisini de söyledim ve güldü,ben de güldüm:)

Çok yorulup öğlen yemeği için ara verdiğimiz de bu nefis tavuklu bulgur pilavını ayran eşliğinde bir yedik ki.Yorulunca insan ne kadar çok yemek yiyor, eee tabii yitip giden enerjilerin geri gelmesi lazım değil mi.
Malzemeleri:
Yarım tavuk 
1 Su bardağı "300 gr"pilavlık bulgur
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1,5 Su bardağı tavuk suyu (450/500 ml)
Tuz
Tarifi:
Tavuğu yıkayıp üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım.İnmesine yakın tuzunu ilave edelim.Tavuk piştikten sonra ılınınca tencereden alıp etlerini irice didelim.

Tereyağını pilav tenceresine alıp eritelim içine ince yemeklik doğradığımız soğanları atıp karamelize olana kadar soteleyelim.Kırmızı pul biberini ve biber salçasını ilave edip az tuz katalım.Bir iki karıştırıp malzemelerin birbiri ile özleşmesini sağlayalım.

Bir bardak bulguru yıkayıp süzüp kavrulan soğanlara ilave edip bulgurlar şeffaflaşana kadar kavuralım.İçine irice dittiğimiz tavuk etlerini ilave edelim.Bir buçuk su bardağı sıcak tavuk suyunu süzerek verelim.Önce bir iki taşım kaynatıp ateşi en kısığa getirip tavuklu bulgur pilavımızın suyunu çekip üzerinin göz göz olup pişmesini ve demlenmesini sağlayalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Ben de şükür bu yıl bahar temizlikleri erkenden bitti,bir ara dolap içlerini yeniden düzeltip tasviye edilecekleri ayıracağım.Bir de yine aklımda Görele'ye gitmek var çok özledim sayıklar oldum oraları yine.SEVGİLERİMLE.



0 yorum:

Yorum Gönder