Vişnap

Ispanaklı Poğaça.

0
Merhabalar.
Nefis bir ıspanaklı poğaca yapmışım ki miss miss öyle çok güzel oldu ki lezzeti,yedikçe yiyesi geliyor insanın.İçine de bol kaşar peynir rendeleri koymuşum o kaşar peynirler eriyip aktı fırın tepsisine kızardılar ben tuttum onları kopardım poğacaların kenarlarından çıtır çıtır yedim bir güzel.Bayılırım kızarmış kaşar peynirine.
Malzemeleri:
400 Gr ıspanak yaprakları
3 Yemek kaşığı tereyağ
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
Bir kaç damla limon suyu
1 Paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar)
İç malzemesi için kaşar peynir rendesi
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı,çörek otu
Tarifi:
Ispanak yapraklarını yıkayıp süzüp kaynar suyun içine atıp 5 dakika kadar tutalım.Kaynar sudan çıkarıp soğuk suya tutup süzgeçe alalım iyice süzülsünler.Soğuyunca elimizle fazla suyunu sıkıp rondaya koyalım soğuk tereyağını da rondaya katalım beraber rondodan geçirelim.

Geniş bir karıştırma kabına unu eleyerek ölçülü olarak yavaş yavaş ilave edelim.Üzerine karbonatı ve kabartma tozunu koyalım üzerine limon suyunu damlatıp köpürmesini sağlayalım.Rondodan geçirdiğimiz tereyağlı ıspanağı,bir adet yumurtanın akını ve yoğurdunu katalım.Elimizle yoğurmaya başlayalım.Hamurun kıvamı hafif ele yapışacak kıvamda olacak.

Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım hamurdan elimizin ayası ile yuvarlak şekil verip ortalarına kaşar peynir rendesi ilave edip kapatalım elimizle yuvarlayarak yuvarlak şekil verelim ekli yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim poğaçalarımızı.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu,susam vs vs serperek 190 derece ön ısıtma yaptığımız fırına atıp nar gibi kızarana kadar fırında tutalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.

İlk yaptım ıspanaklı poğacayı ve bizler çok beğendik lezzetini pofuduk pofuduk görünümünü her bir şeyleri ile harika güzel oluyor.Yapmanızı tavsiye ederim.Sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder