Vişnap

Zeytin Ezmeli Havuç Kabak Salatası

0
Merhabalar.
"Haydi bakalım hayırlısı ya olur ya olmaz"Yeni bir lezzet denemezden önce dudaklarımdan dökülen kelimelerim ilk bunlar oldu biraz da hafif endişeli durumlar içine girdim.Ama büyük ihtimal güzel olacağına da canı gönülden inanmıştım.

Evet dün akşam üzeri hepimizin bilip yaptığı ve çok sevdiği kabaklı havuçlu salata ya da kimilerin deyişi ile tarator yaptım.Ben ekseri salata diyorum ağız alışkanlığından olsa gerek.Sonuçta her ikisi de aynı lezzet.

Bugün tuttum o salatanın yarısına zeytin ezmesi kattım.Neden ve nasıl aklıma geldi bu fikir derseniz?Ben bu tür salatalarla ve bakliyat yemekleri ile beraber haa bir de ıspanak yemeği de var zeytin yemesini çok severim.İlla sofraya bir ufak tabak ile zeytin de getirir salataların yanına koyarım.Benden başka da yiyen olmaz yemekte zeytini.İşte bu  konuda bakalım bu zeytin ezmeli kabaklı havuçlu salatamı yiyecekler mi diye endişe duydum.Sonuç mu?Yediler hem de ne yemek benden daha çok sevip yediler.Mutlu oldum ben de:)
Malzemeleri:
3 Adet orta boy kabak
3 Adet orta boy havuç
1 Çimdik tuz
Yarım çay bardağı fındık yağı
Sos Malzemeleri:
2 Yemek kaşığı mayonez
1 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı sebzeli çeşni
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
4/ 5 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytin ezmesi
Tarifi:
Kabakların ve havuçların kabuklarını sebze soyucu ile soyup yıkayıp rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Kuşaneye fındık yağını alıp içine önce rende havuçları atıp yarı bir çimdikte tuz katıp diri kıvam alana kadar kısık ateşte arada alt üst edip çevirerek soteleyelim.
Daha sonra iri rendelediğimiz kabakları havuçlara ilave edip sebzelerin  fazla yumuşamasına izin vermeden yarı diri kıvam olana kadar sotelemeye devam edelim.Ateşin altını kapatalım bir kenarda soğumasını bekleyelim.

Biz de bu arada derince kaseye ezilmiş sarımsaklarımızı,ceviz içini,yoğurdu,mayonezi,sebzeli çeşniyi,sızma zeytinyağını katıp karıştıralım çatal ile homojen olana değin.

Soğuyan taratorumuzu derince kaseye alıp üzerine hazırladığımız sos malzemelerini katıp alt üst ederek iyice karıştıralım.Daha sonrası zeytin ezmesini katıp hepsini birden iyice tekrardan karıştıralım.Ve servise sunalım.

Zeytin ezmesi burada kişinin isteğine göre daha fazla olabilir veya daha az da tercih edile bilinir.Benim damak tadıma göre 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi yeterli geldi.Tercih artık sizlerin.Ama mutlaka az miktarla da olsa bir şans vermenizi tavsiye ederim.Güzel hoş bir lezzet oldu.Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Bugün bütün işlerim olduğu gibi duruyor bir tembellik durumların dayım anın tadını çıkarttım vallahi ama bu bir kaç saatlik bir lüks oldu sadece bana:)Nefis salatanın tarifini yazdım yayına da verdim bir yandan çayımı içtim.

Şimdi zamanımı biraz da yapılacak olan işlere vereyim gerçi hiç canım da istemiyor bir  gönülsüzlük durumları içindeyim ki:)

Önce çamaşırları toplayım sonrası yeni bir posta çamaşırları atayım makineye bir yandan da ütüler filan.Offf offf keşke dünyaya erkek olarak gelseydim:)SEVGİLERİMLE.





0 yorum:

Yorum Gönder